fb

Книжарници "Хермес" препоръчват, виж какво!

БългарияНовини

Литературен фестивал „Пловдив чете“​ ​открива шестнайсетото си издание на 11 юни

1 мин.

Този месец за шестнайсети пореден път ще се проведе литературният фестивал „Пловдив чете“. Събитието продължава в дните между 11 и 17 юни включително с медийното партньорство на „Аз чета“.

Около 40 български издателства ще предложат най-новите и най-добрите си заглавия на Алея на книгата Пловдив. Отново на площад „Централен“ ще бъдат разположени 14 шатри, пълни с най-интересното от българската и чуждестранна литература. По традиция се очаква повечето издателства да продават книгите си с отстъпка.

За първа година на изложението ще бъде изграден и специален Литературен кът „Пловдив чете“. В часовете от 17:30, 18:30 и 19:30 от 13 до 16 юни ще тече литературна програма, която се организира съвместно с Асоциация „Българска книга“. Литературната програма на „Пловдив чете“ пък започва на 10 юни 2018 г. Екипът на фестивала се надява повече читатели да участват в организираните срещи с гостуващите поети и писатели, преводачи, художници, редактори и музиканти.

За поредна година партньори на Литературния фестивал „Пловдив чете“ са Министерство на културата на Република България, Община Пловдив, Народна библиотека „Иван Вазов“ и Асоциация „Българска книга“, а домакин е издателство „Жанет 45“. Фестивалът е част от Културния календар на Пловдив за 2018 година.

Следете „Аз чета“ за допълнителна информация относно гостите и събитията, които ще се проведат в рамките на фестивала.

[ + ]