fb
КнижарницитеНовиниПо света

Лондонски книжарници стават зони, свободни от WiFi

1 мин.

Лондонски книжарници се превръщат в зони свободни от WiFi с цел да се противопостави на непрекъснатото сърфиране в интернет и произтичащата от него липса на концентрация, съобщава The New York Times.

Една от най-популярните книжарници в Лондон – Libreria Books, започна борба с последствията от постоянната интернет връзка, като забрани ползването на смартфони и кафето на своя територия.

Целта е клиентите на магазина да избират книги, да четат и да комуникират помежду си, без да се разсейват от безкрайните възможности, които им предлагат новите технологии.

Други лондонски книжарници също се присъединяват към движението, чиято основна идея е клиентите да бъдат върнати към естеството на четенето, което изисква тихо и спокойно място, предразполагащо към съсредоточаване. Нашите домове вече не отговарят на това описание, затова много книжарници в Британската столица са готови да ни го предложат,  като не ни позволяват да ползваме смартфоните си.

Дали хората ще подкрепят подобен вид книжарници? Отговорът идва от собственика и основател на Libreria Books Рохан Силва – съветник на бившия премиер Дейвид Камерън, който споделя, че клиентите в книжарницата му са двойно повече в сравнение с очакваното.