fb
България

Майкъл Ондатджи ще гостува в София през септември

1 мин.

Един от най-значимите днешни писатели Майкъл Ондатджи ще гостува в София през септември, обявиха от издателство „Лъчезар Минчев“.

Гостуването на Ондатджи е свързано с ролята му на ментор на Мирослав Пенков в писателската програма на Rolex „Rolex Mentor and Protege Arts Initiative“. Ондатджи е напътствал Пенков в написването на предстоящия му роман „Именник на въображаемите ханове“.

Miroslav Penkov RolexМайкъл Ондатджи е проявил желание да се срещне с българския си издател и почитатели. Срещата ще се състои на 26 септември 2014 г., петък, от 18.00 ч., в книжарница „Хеликон България“, бул. Цар Освободител 4. „Поканени са всички почитатели на творчеството на автора и всички ценители на високата художествена литература.“ допълва в сайта си издателят Лъчезар Минчев.

Водещ на срещата ще е Мирослав Пенков, който ще задава въпросите, а Ондатджи ще говори за живота и писателската си работа. Ще бъдат прочетени откъси от произведенията и на двамата и гостите ще могат да получат своя автограф от Майкъл Ондатджи върху новите издания на романите „Английският пациент“ и „Котешката маса“.

От 2002 година насам арт инициативата „Ментор и протеже“ на Ролекс събира знаменити личности от сферата на танцовото изкуство, киното, литературата и музиката с начинаещи, но обещаващи творци, които тепърва започват да градят своите кариери. Имена като Тони Морисън, Сър Колин Дейвис, Брайън Ено, Марио Варгас Льоса, Джули Теймор и Мартин Скорсезе са си сътрудничили с поверените им млади таланти в продължение на година.