fb
НовиниПо света

„Малък живот“ на Ханя Янагихара се превръща в пиеса

3 мин.
Evening Standard

Романът „Малък живот“ от Ханя Янагихара (изд. „Лабиринт“) ще оживее в театрално представление, адаптирано от белгийския режисьор Иво ван Хове, драматурга Коен Тачелет и неизменното съдействие на авторката, пише The Bookseller.

Продукцията ще бъде представена предпремиерно в Richmond Theatre от 14 до 18 март 2023 г., преди официалното представяне в West End в Harold Pinter Theatre на 30 март, с предпремиери от 25 март и ще продължи до 18 юни.

Джеймс Нортън ще играе Джуд; Люк Томпсън – Вилем; Омари Дъглас – Джей Би; Зак Уайът – Малкълм; Елиът Коуан – Брат Люк/Доктор Трейлър/Кейлъб); Зубин Варла – Харолд; Натали Армин – Ана; и Емилио Дооргасинг – Анди.

„Една от най-големите, най-неочаквани радости и почести в живота ми беше да гледам как повече читатели, отколкото някога бих могла да си представя, са приели „Малък живот“ и героите му в сърцата си през последните седем години. Един от тези читатели беше визионерът Иво ван Хоув и аз съм развълнувана, че той носи своята интерпретация на книгата в Лондон следващата пролет, с най-необикновения актьорски състав, на който можех да се надявам. Това е уникална постановка, за разлика от всичко, което съм виждала преди на сцената; Надявам се, че публиката ще бъде толкова впечатлена, колкото бях аз”, коментира Янагихара.

За режисьора Иво ван Хоув е „радост да се завърна на лондонска сцена, в толкова гостоприемна общност, и да представим невероятния роман на Ханя „Малък живот“ за първи път на сцената, на английски език”, което той описа като „наистина сбъдната мечта”.

Бенджамин Лоуи и Емили Вон-Барат от продуцентската компания Wessex Grove добавиха: „Да можем да пренесем тази творба на театрален гений в Уест Енд е изключителна привилегия и връхна точка в нашата кариера. И двамата сме фенове и големи почитатели на „Малкия живот“ на Ханя от първото ни четене преди седем години и възможността отново да прекараме време с емблематичните герои на Джуд, Уилем, Джей Би и Малкълм беше забележително. Ще бъде невероятно да ги видим как оживяват пред очите ни на сцената, изиграни от най-добрите актьори на едно поколение. Нямаме търпение да споделим вълнуващата адаптация на Иво на тази история за героични действия на приятелство с публиката. Иво ван Хоув и Ханя Янагихара са артистични титани и ние нямаме търпение да споделим тяхното сътрудничество с лондонската публика.”

С „Малък живот“ Ханя Янагихара прави истинска сензация, нарежда се сред финалистите за престижни отличия като „Ман – Букър“ и Националната литературна награда на САЩ.

Не пропускайте да прочетете ревюто на „Малък живот“, написано от Диди Денева тук.