fb
БългарияНовини

МАЛКИ ПОЕТИКИ 2014 с конкурс за млади творци

2 мин.
malki poetiki 2014

По-малко от седмица имат младите творци на възраст от 10 до 18 години да се включат в конкурса „Малки поетики 2014“. Организаторите от Студентско читалище „Св. Климент Охридски 1997“ очакват кандидатите да се включат във фестивала до 12 декември в три категории:

  • В категория литература могат да се изпращат авторска поезия или проза, която да бъде прочетена на глас в рамките на 5 минути.
  • В категория музика могат да кандидатстват соло изпълнители, DJ-и или групи с авторски проекти в няколко жанрове: рок, поп, джаз, класическа музика, рап, електронна музика.
  • В категория визуални изкуства младите артисти могат да провокират с видеоарт, мултимедия, експериментално кино, анимация, живопис, рисунка, др.

Журито е съставено от известни български творци и ще селектира до 15 поети или прозаици, до 10 музиканти (соло изпълнители, DJ-и или банди) и до 5 визуални артисти за участие във фестивала МАЛКИ ПОЕТИКИ.

На 20-ти декември, от 18:00 в салона на кино „Влайкова“ (ул. „Иван Асен II“ 11), участниците във фестивала ще се представят и журито ще определи по 1 победител във всяка от 3-те категории. Освен парична награда на стойност 100 лв., победителите получават правото да участват в тематичната вечер  на фестивала СОФИЯ: ПОЕТИКИ през 2015 г.

Творбите за участие се изпращат на електронен адрес: info@sofiapoetics.eu или на адрес: София, бул. „Витоша“ 25, ет. 1 най-късно до 12 декември (петък).

МАЛКИ ПОЕТИКИ е фестивал, изцяло инспириран от международния фестивал СОФИЯ: ПОЕТИКИ (www.sofiapoetics.eu). Необходимостта от нови лица на българската литературна, музикална и арт сцена провокира екипът на фестивала да потърси начин за откриването и популяризирането им. С МАЛКИ ПОЕТИКИ за трета поредна година подаваме ръка на талантливите ученици, като ги въвеждаме в света на литературата, музиката и визуалните изкуства. Фестивалът е съфинансиран по Програмата за изпълнение на общинската стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта и е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019.