fb
НовиниПо света

Мари Кондо подготвя картинна книга и графичен роман

2 мин.

Организационната консултантка и бестселърова авторка Мари Кондо е подписала сделка с издателския гигант Pan Macmillan за публикуването на графичен роман и картинна книга, съобщава The Bookseller. И двете издания са вдъхновени от добилия огромна популярност метод за подреждане и прибиране на вещи „КонМари“.

Графичният роман е озаглавен The Life-Changing Manga of Tidying Up („Животопроменящата манга за подреждането“) и разказва за млада жена в Токио, която се мъчи да прогони спомените за бившите си гаджета. Тя организира жилището си и открива страстта си чрез поредица от сеанси за изхвърляне на излишни вещи, проведени заедно с Кондо. Книгата ще излезе на 17 октомври под знака на Bluebird.

Картинната книга пък е озаглавена KIKI & JAX: The Life-Changing Magic of Friendship („КИКИ & ДЖАКС: Животопроменящата магия на приятелството“). Тя е посветена на момче и момиче, като едното дете е разхвърляно, а другото – подредено. Двамата герои се опитват да разчистят място за онова, което винаги им е носило радост, а именно тяхното приятелство. Съавторка и илюстраторка на проекта е Салина Юн, а премиерата е насрочена за 5 юни с логото на импринта Macmillan Children’s Books.

Издателката Карол Тонкинсън от Bluebird коментира:

Миналата година Bluebird сключи договор с Мари Кондо за написаната в съавторство Joy at Work („Радост на работното място“), която ще бъде публикувана през април 2020 г., и сме изключително развълнувани да си партнираме с нея. Мисля, че манга книгата ѝ наистина е животопроменяща и няма да привлече само основната публика на Кондо, но и нови читатели.

Белинда Йони Расмусен от Macmillan Children’s Books пък допълва:

Отдавна се възхищаваме на Мари и нейния бранд, и с голяма радост открихме, че прекрасната ѝ нова книга е насочена към детския читател и е за споделено четене в семейството. За нас е удовлствие да приветстваме картинната ѝ книга в каталога ни със заглавия и нямаме търпение да представим Кики и Джакс на младата публика.

Мари Кондо публикува „Магията на подреждането“ (изд. „Бард“) през 2012 г. и методът ѝ постепенно набира огромна популярност. Книгата е преведена на над 30 езика и е продала близо четири милиона копия в световен мащаб. В началото на 2019 г. Netflix излъчи и шоуто ѝ Tidying Up with Marie Kondo.

Снимка на публикацията: WHS Rebellion

[ + ]