fb
Маркетинг за издатели

Маркетингови услуги за издатели и автори

3 мин.

Книгоиздаването е мисия, но книгата е преди всичко продукт. Колкото и добър да е един роман, стихосбирка или сборник, ако не достигне до своята аудитория, той няма как да бъде достатъчно успешен.

С повече от 11 години история, дългогодишен опит на членовете на екипа в областта на медиите, връзките с обществеността и дигиталния маркетинг и редица реализирани маркетингови кампании зад гърба си, дигиталната агенция BookMark, част от семейството на „Аз чета“, предлага познания и инструменти за успешно позициониране на издателски продукти в различни читателски аудитории.

Можете да разчитате на нашите услуги в областта на комуникацията за издатели и автори в следните направления:

 • Маркетинг в социалните мрежи (Facebook, Instagram, YouTube) – Сферата, в която екипът ни има най-голям опит и познания.
  Социалните мрежи функционират по свои собствени закони, които често не изглеждат логични. Постоянството в спазването им обаче, в комбинация с преценено „пристъпване“, може да доведе до добри резултати и изграждане на силна връзка с читателите.

 

 • И-мейл маркетинг – Електронната поща е един от каналите, които могат да осигурят най-голяма лоялност и приходи от редовни клиенти.
  От изграждането на базата данни, през постоянното й увеличаване, комуникиране през адекватни времеви интервали и измерване на успеваемостта – ние правим това по максимално ефективен начин за постоянно подобравяне на резултатите.

 

 • Goodreads комуникация – Най-голямата читателска социална мрежа събира на едно място запалените книгомани, които споделят всичко за прочетените книги, както и за тези, чиито страници биха желали да разгърнат. Изграждането на адекватно присъствие в Goodreads дава много инструменти за директна комуникация с лоялни читатели, които да се превърнат в посланици на издателството, автора или книгата.

 

 • Изграждане на цялостна промоционална кампания за книга или поредица – Всяка книга заслужава своята минута слава. С правилната стратегия, правилното планиране и реализация тази минута може да бъде удължена до седмици, дори месеци – до достатъчен период, който да превърне новото ви заглавие в истински бестселър. Ние се грижим и за най-малката подробност, защото именно детайлите създават победителите.

 

 • Представяне на нови заглавия в медии или на специални събития – говоренето за книги е нещо, в което сме добри – не само писмено, но и под високото напрежение на националния ефир или на изпълнената със зрители зала. Доверието, което читателите имат на „Аз чета“, е наша основна валута и когато ние препоръчаме нещо, след като сме го прочели и харесали – значи то си заслужава да бъде прочетено. Тогава можем да разкажем за него и на място, което ще бъде полезно и за вашата комуникационна стратегия.

 

 • Дизайн на промоционални материали (банери, плакати, брошури, видео) – Нито един продукт не е достатъчно добър без подходящата опаковка. Затова и ние работим с най-добрите в продуктовия дизайн в областта на книгоиздаването у нас – младото студио Kontur Creative (и техните източници на вдъхновение Брунхилде и Прокопи).
  С десетки проекти зад гърба си през последните няколко години, те не само предлагат качество, но и максимално ефективна работа, благодарение именно на своя опит, комбиниран с усет и стил. И да, също като нас, те първо четат изданията, по които работят.

 

За да получите цени за услугите ни, свържете се с нас на [email protected].