fb
БиблиотекитеНовини

Медицинският университет в Пловдив с европейска награда за „Най-добра университетска библиотека“

1 мин.

Библиотечно-информационният център на Медицинския университет в Пловдив спечели приз за „Най-добра университетска библиотека“ за 2014 година, съобщава PlodvivUtre.

Международният конкурс „Наука и образование“, част от който е и категорията за университетска библиотека, се провежда в Оксфорд, Великобритания, под патронажа на Клуба на ректорите в Европа и Комитет Сократ в Оксфорд. Целта е чрез състезание да бъдат отличени изключителните постижения на висши учебни заведения и да бъдат насърчени най-добрите образователни институции, библиотеки, програми и дейности на учени, преподаватели и студенти.

Две библиотеки стигнаха до финала за наградата в категория „Най-добра университетска библиотека“. Крайният резултат, в който за победител бе обявен Библиотечно-информационния център на МУ-Пловдив, е базиран на оценките от 4 компонента, сред които са онлайн гласуване и оценка от независими международни експерти.

„Благодарим на всички, които взеха участие в подготовката на кандидатурата и подкрепиха Библиотечно-информационният център с гласа си. Заедно доказахме, че БИЦ има силата да свързва и вдъхновява, съобщават от ръководството на висшето учебно заведение“, казват от ръководството на университета.

[ + ]