fb
Ревюта

Да поиграем на криеница с миньоните

1 мин.
Minyonite: Tarsi i nameri

Minyonite: Tarsi i nameriИзлишно е да ви представям малките жълти слуги на Гру от анимационния филм „Аз, проклетникът” и посветения само на тях „Миньоните”. Всички познавате миньоните и техния талант да изникват където не ги сееш, да забъркват каши, да всяват смут и хаос. Всичко това с най-добри намерения, разбира се.

„Миньоните: Търси и намери” (изд. „Colibri“) е тъничка книжка, която стъпва на едноименния филм и приключенията на миньоните в различни епохи. Всеки разтвор съдържа забавна и шарена илюстрация с малките жълтурковци, която е истинско предизвикателство към наблюдателността на малките читатели. Те трябва да покажат, че притежават зорък поглед и съобразителност, като търсят и намират определени миньони, предмети, животни и какво ли още не в мно-о-о-о-го подробните и пренаселени илюстрации.

С двете ми деца (щури фенове на жълтите вредители) много се забавлявахме с търсенето на различни обекти в илюстрациите и наблюдателността ни често беше поставяна на изпитание. Затова съвсем естествено се разочаровахме когато страниците на книжката започнаха да се разлепят след първото четене. Надявам се следващите книжки в поредицата да бъдат по-добре осигурени срещу любопитните детски ръце.

Текстът е публикуван първо в сайта „Детски книги“.