fb
Ревюта

„Мисия ТАТКО“ или как да станем родител-супергерой

2 мин.
Misiya Tatko - Simeon Kolev i Zhyustin Toms

мисия таткоУжасно много харесвам Симо Колев – като бях ученичка, не пропусках издание на „Стартер“. Дори когато бях първа смяна го слушах до последно, преди да тръгна. Напоследък страшно ми допадат текстовете, които пише за различни медии. Продавала съм му книги. :) Нямаше начин да пропусна негова книга, било то и за тема, която не ме засяга – бащинството. Няма как да стана баща, но реших да рискувам – може пък да е интересно.

„Мисия ТАТКО“ (изд. „Ciela“) с автори Симо Колев и Жюстин Томс се оказа изключително забaвно и приятно четиво. Тънката книжка не натежа в чантата ми за плажа, но ме накара да се смея на глас няколко пъти и да смутя съседите си по чадър. Естествено, пръст в това имаха и илюстрациите на Дамян Дамянов.

Книгата е разделена на теми, които покриват основните житейски проблеми, с които може да се сблъска семейството като цяло и бащата в частност. Не всичко ще ви хареса или ще е подходящо за вашата ситуация, но дава повод за размисъл и поглед към различна среда. Усвояването на чуждите добри практики и идеи може да ви спести много главоболия.

Тази книга е по-скоро философски, отколкото практически наръчник – в нея няма техники за смяна на памперси или съвети да пускате на детето Моцарт и Бах, за да израсне гениално. Но пък ще повдигне духа на бъдещите татковци и ще ги накара да се отпуснат и да проумеят, че бащинството не е присъда, а привилегия. И не е толкова трудно – ако си добър човек, ще бъдеш и добър баща.

[ + ]