fb
БългарияНовини

Младите автори на сайта „Българска история“ с първа книга

1 мин.

na-2005120-годишните създатели на популярния сайт „Българска история“ Марио Мишев, Иван Кънчев и Ивомир Колев, които през януари организираха поход  „По стъпките на Алеко“, вече могат да се похвалят и с първата си собствена книга.

„Българска история в 100 личности“ е първа част от научнопопулярна трилогия на издателство БГ Учебник и съдържа подробности за 100 личности, допринесли за развитието на България от VII в. до наши дни – владетели, политици, военни, творци, учени и спортисти.

„С книгата се опитваме да „съживим“ образите на непознатите и забравени личности. Именно заради това в нея не влизат хората, които днес са все още сред нас, тъй като по един или друг начин се сещаме за тях често“, обясняват авторите на книгата.

Както и останалите текстове в сайта на историческа тематика, „Българска история в 100 личности“ е насочена към читатели от всички възрасти. „Силно се надяваме, че в нея няма да откриете „сух“ език, а напротив – опитали сме се да разкажем историите на тези емблематични българи по начин, който да заплени читателя – кратко, точно и ясно“, казват още момчетата от „Българска история“.