fb
БългарияНа щанда на...НовиниПанаирът

На щанда на издателство „Лемур“

3 мин.
Advertorial

От 30 май до 5 юни на шатра 53, в парка на НДК ще намерите книгите на издателство „Лемур“ и разнообразни заглавия от тяхната електронна книжарница. „Лемур“ е издателство за художествена литература, което открива съвременни автори на завладяващи романи. Сред тях са значими имена от съвременната португалска, бразилска и италианска проза като Жоао Пинто Коелю, Итамар Виейра Жуниор, Стефания Аучи и Марко Балцано.

На шатрата на издателството ще откриете многократно награждавани романи като „Лудите от улица „Мазур“ от Жоао Пинто Коелю (португалска литературна награда LeYa 2017), “Оставам тук“ от Марко Балцано (финалист за награда Strega 2018 и носител на 10 значими литературни отличия през 2018 и 2019 г.), „Смола“ от Ане Рил (скандинавски литературни награди: Glass Key, Golden Bullet, Golden Crowbar, Harald Mogensen), както и международни бестселъри като „Сицилианските лъвове“ и „Зимата на лъвовете“ от Стефания Аучи.

Издателство „Лемур“ публикува и български автори, чиито книги се отличават с оригинални идеи и запомнящи се, увлекателни сюжети. Исторически романи, съвременна проза, криминални трилъри или сборници с разкази – сред предложенията на „Лемур“ ще откриете разнообразие от книги за ценители. Всички книги на шатра 53 ще бъдат с 20% отстъпка, а избрани заглавия ще мога да се закупят и с 30% намаление. А ако не успеете да посетите Пролетния базар на книгата, намаленията ще са валидни и в електронната книжарница на издателството до 5 юни.

Освен интригуващи заглавия, от издателството са подготвили и интересни срещи.

На 2 юни (четвъртък) от 18:00 часа в Литературния кът в парка на НДК ще се състои представяне на сатиричната повест „Трите смърти на Америгор“ от Арсен Мердански.
В тази книга сериозното е смесено с неподражаем хумор, истинното и комичното са в такава забележителна симбиоза, че дори абсурдното звучи логично. Как се пише нещо подобно? Къде свършва реалността и започва измислицата в приключенията на Арсен Мердански? Кой всъщност се крие зад този псевдоним и какво го провокира да напише такава необикновена книга? Отговорите ви очакват по време на представянето на книгата в Литературния кът на изложението и на щанда на издателство „Лемур“.

На 4 юни (събота) от 18:00 часа в Книжен център „Гринуич“ ще се състои среща с португалския писател Жоао Пинто Коелю
Авторът на забележителните романи „Попитайте Сара Грос“ и „Лудите от улица „Мазур“ гостува в България по покана на издателството. Почитателите на въздействащите исторически романи ще могат да се срещнат с писателя, а водещ на събитието ще бъде журналистката Анна Ангелова. По време на литературната среща авторът ще разкаже повече и за най-новия си роман „Време за преструвки“, който вече може да откриете на шатра 53.

Представянето се организира със съдействието на Португалски културен и езиков център „Камойш София“ и медийната подкрепа на „Аз чета“.

В рамките на базара на шатрата на „Лемур“ ще гостуват и няколко букстаграмъри и блогъри, които ще споделят своите препоръки, а от издателството готвят още много изненади за читателите. Заповядайте в света на хубавите книги с издателство „Лемур“.