fb
СпециалниЧети повече

Над 1300 са вече участниците в „Читателска щафета 5: Патилански приключения”

2 мин.

Повече от 1300 са получените по пощата формуляри за участие в националната кампания за насърчаване на четенето „Читателска щафета 5: Патилански приключения” 10 дни преди нейния край, съобщават организаторите от фондация „Детски книги“. Това е подобрение на рекорда от деца, прочели поне 3 от книгите за съвременни патиланци и пакостници, включени в щафетата. Общият брой на прочетените книги пък е 4685.

Поради по-продължителната зимна ваканция в цялата страна, фондация „Детски книги“ удължи срока за включване в кампанията до 13.01.2017 г.

“Данните потвърждават убеждението ни, че децата предпочитат да четат съвременни книги с интригуващи герои, които приличат на самите тях, като Малкия Никола, Ужасния Хенри, Макси, Майлс и Найлс. Например, най-четена до момента е поредицата за „Ужасния Хенри“ с 355 прочетени книги”, разказва Валентина Стоева, председател на Съвета на фондация “Детски книги”.

До 13 януари е удължен и срокът за участие в конкурса „Патилански комикс”, в който малчуганите трябва да разкажат по избор своя пакост, любима история от включените в щафетата книги или от „Патиланско царство” на Ран Босилек.

Организатор на „Читателска щафета 5: Патилански приключения” е фондация “Детски книги” с финансовата подкрепа на програма „Регионален грант“ на VivacomFund и Български център за нестопанско право (БЦНП). Партньори са сайтът „Аз чета”, Детски дневник, сайтът „Данибон“, НЧ „Читалище.то-2014“ – София и верига книжарници Orange Center. Книгите, включени в кампанията, са на издателствата “ФЮТ”, “Колибри”, “ПАН” и “Сиела”.

Още данни за протичането на щафетата можете да видите на detskiknigi.com.