fb
БиблиотекитеНовини

Над четвърт милион книги заети от Столична библиотека от началото на годината

1 мин.

За първите шест месеца на годината Столична библиотека е раздала за четене вкъщи над 254 000 тома на свои абонати, а още 58 000 тома книги са прочетени в библиотеката. Това разказва в интервю за Радио „Фокус“ директорът на институцията Юлия Цинзова.

Според нея само за последните десет дни са раздавани по повече от 2000 книги на ден. „В един от дните имаме раздадени 2300 книги, което е рекорд. Нашите читатели все по-често посещават библиотеката, те вече са 34 000 души“, казва Цинзова.

В Столичната библиотека отчитат непрекъснат ръст на младата читателска аудитория. „И през това лято най-посещаван е детският отдел, но имаме сериозно увеличение и на тийнейджърите, които идват при нас, което е много положително. Повече от 200 книги сме раздали на всички български класици, вероятно учениците се подготвят за есента“, допълва директорът на Столичната библиотека пред Радио „Фокус“.

Припомняме, че в събота, 1 август, от 10 ч. ще бъде даден старт и на инициативата на библиотеката „Лятна читалня“ в Борисовата градина близо до езерото „Ариана“. Програмата на лятната читалня за целия август можете да видите тук.