fb
БългарияНовини

Наградата „Бисерче вълшебно“ 2018 ще бъде връчена в пет категории

1 мин.

Номинациите за шестото издание на „Бисерче вълшебно“ – единствената българска награда за детско-юношеска литература, в която жури са децата, вече са в ход. Българските издатели номинират свои книги, издадени през 2017 година и невключени в учебната програма в училищеСлед промяна в регламента за пръв път те ще бъдат разпределени в четири възрастови категории вместо досегашните три.

Biserche valshebnoПоради желанието на организаторите от Фондация „Детски книги“ да обхванат децата от задължителната предучилищна подготовка, вече и петгодишните читатели ще могат да дават своя глас в една от основните категории – „Откриватели“ (5-7 г.). Останалите възрастови категории са „Изследователи“ (8-10 г.)„Мечтатели“ (11-13 г.)  и „Майстори“ (14-16 г.).

Друга новост е, че децата вече ще гласуват за най-добър нехудожествен проект в категория „Нещотърсачи“. Отпада пожелателният вот в категорията за мултимедийни и интерактивни книги „Иноватори“, като те могат да бъдат включени в някоя от възрастовите категории, ако отговарят на условията за номиниране.

Номинирането на заглавия за „Бисерче вълшебно“ 2018 продължава до 10 януари. Ако сте издател, писател, художник или организация, която има правото и съгласието на праводържателите да включва заглавия в конкурси, можете да се свържете с организаторите на наградата на info@biserche.com за повече информация относно условията и процедурата за номиниране.

[ + ]