fb
Книги и киноСпециални

Трилогията „Напаст” на Гийермо дел Торо се качва на телевизионен екран

1 мин.

zarazataТрилогията „Напаст” на режисьора Гийермо дел Торо се е запътила към телевизионния екран, съобщава електронното издание Deadline.

Книгите, написани в съавторство с Чък Хоган, са избрани от телевизионния канал FX за евентуалното им адаптиране в телевизионен сериал. Хоган и Дел Торо ще бъдат съ-сценаристи на пилотния епизод, а дел Торо ще бъде също режисьор и изпълнителен продуцент. Карлтън Кюз, един от създателите на сериала „Изгубени”, също ще бъде в продуцентския екип.

По първоначални сведения дел Торо е пожелал да участва в режисирането на сериала, чийто брой епизоди най-вероятно ще бъде фиксиран от самото начало.

„Напаст“ се превърна в хитова трилогия по целия свят заради безпощадните вампири, нямащи нищо общо със създанията в модерните напоследък заглавия от жанра. У нас книгите от поредицата се издават от Артлайн Студиос. На пазара са първите две части от трилогията – „Заразата“ и „Падението„, а третата книга с работно преводно заглавие „Вечната нощ“ предстои да излезе през октомври.

Вижте ревюта за „Заразата“ от Алекс в „Аз чета“ и Христо в „Книголандия“, както и за „Падението“ в Книголандия.