fb
СпециалниЧети повече

Национална седмица на детската книга започва в НДК броени дни след Пролетния базар

1 мин.

Творческата инициатива „Национална седмица на детската книга“ ще върне книжната магия в НДК няколко дни след края на Пролетния базар на книгата. Форумът е организиран от сдружение „Книги за деца“ и Националния дворец на културата, а началото ще бъде дадено на 1 юни от 11 ч. в литературен клуб „Перото“.

От 2 до 6 юни по цял ден ще се провеждат творческите работилници, в които децата ще развиват таланта си и ще се учат от менторите си по забавен и увлекателен модел, а актьори от Столичния куклен театър ще творят с малчуганите.

Сред имената на менторите са Ваня Щерева, Иван Раденков, Поли Генова, Зорница Христова, Ани Цолова, Петя Кокудева, Мая Бежанска, Димитър Павлов и др., които ще водят безплатни групи по творческо писане и четене за деца до 14-годишна възраст.

„По този начин ще се съдейства за развитието на детската литературна дейност и ще се подпомогне публикуването и издаването на произведенията на млади и талантливи нови автори. Това, от своя страна, ще допринесе за съхраняването на националната културна идентичност, представена чрез детската литература“, казват от „Книги за деца“.

На 7 юни ще стане ясно класирането за „Малък голям писател“, който печели издаване на собствена книга. Наградата ще се даде в две възрастови групи – от 7 до 10 години и от 11 до 14 години.

[ + ]