fb
БиблиотекитеНовини

Националната библиотека и Софийският университет с договор за сътрудничество

1 мин.

За първи път в дългогодишната си история Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ и СУ „Св. Климент Охридски“ ще си съдействат в съвместната научноизследователска и обучителна дейност и в рамките на взаимоизгодни интереси. Това ще се случи благодарение на договор за сътрудничество, който предстои да бъде подписан в сряда.

„Подписването на този договор е от изключително значение за двете институции, които се ползват с голям авторитет в България и чужбина. Ще се обменя и споделя опит в образователните практики, ще се осъществяват и съвместни научни проекти между учените от различните професионални направления“, съобщават от СУ на официалния си сайт.

Подписите ще бъдат положени официално на 29 октомври 2014 г. от 15.00 ч. в Заседателната зала на Националната библиотека от ректора на Университета проф. дин Иван Илчев и проф. дфн Боряна Христова, директор на Библиотеката.

Срокът на действие на спорезумението ще бъде три години и цели двете най-големи институции в България в областта на образованието и културата да си съдействат за повишаване и подобряване на образованието и общообразователните възможности на своите служители и студенти, както и извършване на съпътстващи услуги. В договора е предвидено създаването и организирането на Център за продължаващо образование на информационни специалисти.