fb
БългарияНовини

Не пропускай голямото книжно приключение „Алея на книгата“ 2015

2 мин.
aleya na knigata

alea na knigataНай-мащабното книжно изложение на открито акостира във Варна oт 31 юли до 9 август и тази година. Над 50 водещи български  издателства ще вземат участие в „Алея на книгата“ 2015 г., която ще бъде подредено в пространството от  хотел „Черно море“ до Фестивалния конгресен център, всеки ден от 10.00 до 22.00 ч. „Аз чета“ за поредна година е медиен партньор на инициативата.

За всяка вечер на изложението организаторите на алеята от Асоциация „Българска книга“ и Община Варна са подготвили за гостите и жителите на морската ни столицас литературни четения и срещи с обичани български писатели и поети в неформалната обстановка на популярни културни пространства и нетрадиционни места на открито.

За първи път във Варна на „Алея на книгата“ Асоциация „Българска книга“ организира и „Детски литературен кът“, с участието на аниматори, художници, артисти и писатели. Всеки ден децата ще четат и слушат откъси от любими детски произведения, ще имат възможността да бъдат част от различни работилници и игри с любими приказни герои. Събитията за деца са всеки ден от 31 юли до 9 август пред Фестивалния комплекс – от 10.00 до 12.00 ч. и от 17.00 до 20.00 ч.

„Алея на книгата“ през последните години се утвърди като най-мащабното пътуващо книжно събитие. Първото издание е още през 2010 г. и оттогава събитието утвърждава позицията си на традиционно културно събитие за града като всяка година увеличава своите посетители. „Алея на книгата“ има издания още в София, Пловдив и Бургас, но Варна остава първият и най-последователен домакин на форума.

Медийни партньори на събитието са още БНР, радио „Варна“, „ZRock“ и „NJoy“.