fb
НовиниПо света

Неиздаван роман на Айн Ранд ще излезе през 2015

1 мин.

идеал айн рандИмпринтът на Penguin Random House NAL ще публикува нов роман от Айн Ранд, съобщават от Publishers’ Weekly. „Идеал“, първото ново заглавие от известната американска писателка от руски произход след излизането на „Атлас изправи рамене“ през 1957, ще бъде в книжарниците на 7 юли 2015.

Книгата ще излезе едновременно с твърди и меки корици и ще включва както романа, така и пиесата със същото заглавие. И двете творби са написани през 1934, когато Ранд е в края на двадесетте си години. Според издателите, Ранд написва първо романа, но „остава недоволна от ръкописа и го оставя в чекмеджето“. По-късно пренаписва романа като пиеса, публикувана вече през 2005.

След смъртта на Айн Ранд през 1982 философът д-р Ленард Пейкоф, неин наследник и основател на „Ayn Rand Institute“, прочита романа за първи път и го добавя в архива. Романът се появява отново през 2012, когато Ричард Ралстън, мениджър книгоиздаване на института, открива ръкописа по време на дигитализация на архива и го представя на Пейкоф.

„Откриването на неиздаван никога до сега роман от Айн Ранд ще развълнува дълбоко верните й читатели и е истинско събитие в издателския бранш“, споделя Кара Уелш, вицепрезидент на NAL.