fb
Книги и киноСпециални

Netflix с първи трейлър на „Вещерът“

1 мин.
Източник на изображението: Netflix/YouTube

Американската стрийминг платформа Netflix публикува първия трейлър на своята най-нова продукция „Вещерът“, създаденa по едноименната фентъзи поредица на полския писател Анджей Сапковски.

Творбите на Сапковски, които вдъхновяват и популярните ролеви видеоигри, се въртят около Гералт от Ривия – един от ловците на чудовища, известни още като вещери. Неговите гени са мутирали, за да го направят по-бърз, по-силен и по-добре екипиран за борба със смъртоносни свръхестествени зверове, които обикалят средновековния фантастичен свят, известен още като Континентът.

Гералт често се оказва въвлечен в сблъсъци с ужасяващи чудовища, могъщи магьосници с неземна красота, коварни царе, кралици, които искат повече власт и, естествено, прокълнати принцове и принцеси.

„Вещерът“ дебютира през 1992 г. с „Меч на съдбата“, която представлява колекция от разкази за различни аспекти от света и професията на Гералт. Двадесет и една години и осем книги по-късно феновете на „Вещерът“ продължават да се увеличават, донякъде и заради късната поява на книгите на английски език. В действителност видеоигрите също спомагат доста за популяризирането им, особено последната от 2015 г. – The Witcher 3: The Wild Hunt, от която се продадоха повече от 10 милиона копия по цял свят само през първата година от излизането й.

В продукцията на Netflix образът на култовия герой Гералт от Ривия е поверен на американския актьор Хенри Кавил, известен най-вече като Супермен от франчайза на DC.

Можете да вземете книгите от поредицата за „Вещерът“  с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си, а кадри от снимачната площадка на Netflix вижте тук. 

Източник на изображението: Netflix/YouTube