fb
КнижарницитеНовини

„Николови Ритейл“ отваря борса във Варна

3 мин.

Дистрибуторът „Николови Ритейл“ отваря борса, която от 30 ноември ще предлага книги и забавления както на търговци, така и на читатели. Новото книжно място в морската столица се намира на ул. „Кракра“ №24 и поне веднъж в месеца ще бъде домакин и на представяния на книги.

За една година от своето създаване компанията се утвърди като надежден партньор на книготърговците в Източна България, като предлага книжни продукти в над 100 книжарници, супермаркети, детски магазини и друг тип обекти с различен мащаб.

В партньорство с „Аз чета“ борсата ще подбира акценти сред новите продукти. Те ще получават мултимедийно позициониране за по-лесното ориентиране на читателите.

Вижте какво сподели и управителят на книжна борса „Николови Ритейл“-Варна Анелия Николова:

– Защо решихте да откриете борсата?
Вече повече от година Николови Ритейл развива бизнеса си като търговска фирма в различни градове на България. Зареждаме книжарници, супермаркети, детски магазини и друг тип обекти. Поради нарастване броят на клиентите и обема на работа, съвсем естествено се появи нуждата от откриването на борса за книги. Това ще ни позволи поддържането на разнообразен асортимент в големи количества. Партньорите ни и клиенти на дребно ще имат възможност своевременно да получават информация и достъп до новите заглавия, промоции и активности на различните издателства и автори.

– С какво тази борса ще е по-различна за клиентите?
Книгите ще бъдат представени по издателствата, а не по жанрове, както е в повечето борси за книги. Ще бъде обърнато внимание на малките издатели, които трудно намират мястото си в книжния бизнес. Ще се организират представяния на издателства в планирани презентационни седмици, както и вечери за представяния на автори.
Най-важното – борсата ще работи както на едро, така и на дребно, с еднакво внимание към всеки клиент или партньор. Персоналът ни ще бъде обучаван от професионалисти в книжния бранш, а ние, от своя страна, ще предлагаме и обучение на персонала на партньорите ни.

– С кои издателства ще работи борсата?
Ще работим както с големите, така и с малки и не много познати издателства, но с качествени и интересни продукти. Място при нас ще намерят и самоиздаващи се автори.

– Какви са наблюденията ви за пазара на книги през последните години?
Усеща се завишен интерес към произведенията на български автори. Търсят се все повече книги за родината ни – както пътеводители, така и книги, свързани с историята на България. Едни от най-продаваните заглавия са за народните будители, българските владетели, революционери, писатели и т.н.

– Какъв е най-големият успех, който постигна „Николови Ритейл“ за една година на пазара?
Имаме повече от 100 клиенти в цялата страна. Работим активно с над 50 издателства, а отскоро сме членове на Асоциация „Българска книга“. Но най-същественото е, че станахме разпознаваеми, поради различния подход на работа и неуморния ни труд.

– Какво друго предстои на компанията през следващите месеци?
В близък аспект сме съсредоточени върху зимните ни курорти и позиционирането ни в градове като Пловдив, Асеновград, Пазарджик, Смолян. В дългосречен план амбициите ни са към международния пазар.

[ + ]