fb
БългарияНовини

Номинирай своя фаворит за Националните фантастични награди 2016

1 мин.

Второто издание на Националните фантастични награди ще определи кои автори ще представят България на Еврокон“ 2016Набирането на номинации ще продължи от 9 до 22 май, като своите предложения могат да правят всички почитатели на жанра.

Наградите ще се раздават в цели 24 категории, а техни носители ще станат писатели, художници, издатели, преводачи, режисьори, сценаристи, гейм дизайнери и други български творци. Класираните на първо място ще получат не само награда, но и шанса да представят България на фестивала „Еврокон“, който отличава най-обичаните фантасти от Европа и се провежда ежегодно в различен европейски град.

Избирането на победителите в 24-те категории ще протече в три етапа: предлагане на номинации и гласуване за приетите номинации в два кръга.

Организатори на Националните фантастични награди тази година са Фентъзи ЛАРП център, Човешката библиотека, SciFi.bg, Дружество на българските фантасти „Тера Фантазия“, knigi-igri.bg, Сборище на трубадури, ShadowDance, „През 9 земи“, клуб „Терра Фантазия“, клуб „Иван Ефремов“, клуб „Братя Стругацки“, Клуб по фентъзи и фантастика към ФМИ, клуб „Светлини сред сенките“, клуб „Уибробия“, организаторите на фестивала „Златен Кан“ и представители на българските ЛАРП общности.