fb
БългарияНовини

Професори четат поезия в Нощта на учените

1 мин.
plakat - poetichna vecher

plakat - poetichna vecherОще ли си мислите, че професорът ви е един стар сухар, който е прекарал целия си живот над книгите? Ако е така, този мит ще бъде развенчан съвсем скоро. Защото по време на Нощта на учените 2009 на 25 септември всички стереотипи ще бъдат захвърлени настрана и хората на науката ще ни пуснат в най-съкровените дълбини на своята душа, представяйки ни своята поезия.

Музикално-поетичната вечер, организирана от Съюза на учените в България, ще събере някои от най-изявените поети и музиканти сред родните учени. Тя влиза в програмата на петото издание на Европейската нощ на учените, която тази година е посветена на астрономията и новите технологии и носи мотото „Star Night“. Освен литература, научните дейци ще ни покажат своя талант и в областта на музиката, изобразителното изкуство и фотография.

По време на поетичното четене ще бъдат обявени победителите във втория конкурс за стихове на български учен. Ще бъде представен и сборникът „Стъпки 2“, в който са събрани всички участвали в конкурса произведения. Мястото на събитието е зала 2140 във 2 блок на Техническия университет, а началото – 20.30 ч.

И за да се уверите, че наистина си струва, можете да прочетете стиховете от „Стъпки 2“ онлайн само в „Аз чета“.

А ето и първото издание на сборника от Нощта на учените 2008.