fb
БългарияНовини

Нова книга на Весела Фламбурари излиза първо в Босна

1 мин.

Детската писателка Весела Фламбурари, автор на поредицата „Приказки от горната земя“, се похвали с нова книга и то издадена първо в чужбина. Босненското издателство „Bosanska riječ“ пуска на пазара „Нещото в тъмното. История в черно и бяло“, която все още не е излизала още на български. Илюстрациите са дело на художничката Радостина Нейкова, а преводът е на Ана Йованович.

Издател на Фламбурари е един от най-известните детски писатели в Босна Шимо Ешич, познат у нас с книгата си „Везана торбичка“. Той е номиниран за мемориалната награда „Астрид Линдгрен“ и е превеждан в редица европейски страни.

„Заедно с Радост се запознахме с Шимо преди няколко години на Фестивала на детската книга в Сливен. Той много хареса моите книжки и картинките на Радост и ни покани на фестивала на детската книга в Босна, където имахме срещи с деца и детски работилници. Шимо искаше да издаде наша книга и след като обмислихме, решихме да публикуваме нещо все още неиздавано в България“, разказа Фламбурари специално за „Аз чета“.

Авторката споделя, че е изключително щастлива, защото „Нещото в тъмното. История в черно и бяло“ ще се разпространява във всички бивши югославски републики.

Официалната премиера на илюстрованото издание ще е на фестивала на детската книга в Сараево през април.