fb
БългарияНовини

Нова порция съвременна българска поезия и проза представя Университетско издателство

1 мин.
premiera

Три нови заглавия от поредиците „Съвременна поезия и проза“ и „Нова поезия и проза“  на издателството на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще бъдат представени на 28 май, четвъртък, от 19 часа в Университетската библиотека.

Валентина Маринова, позната на читателите на „Аз чета“ с детския си роман „Мария и децата на Ламски„, ще представи своите „BadTime Stories”, които са много далеч като тематика и настроение от детската литература.

За първи път българската публика ще се запознае с неиздаваните досега стихове на Русчо Тихов в стихосбирката „Някога“, за която Юлия Кръстева казва:

„С други думи, нашият език започва от „нула“ и ако иска да е на равнището на века, трябва да руши от най-високото. „Трагическа участ“, може би, но и единствената теоретически и политически ( да не кажа „морално“) възможна.“

Третият автор, чийто дебют ще бъде в рамките на събитието е Йордан Д. Радичков с „Малка човешка мелодия“. Сборникът с разкази съдържа поредица от гротески, вдъхновени от българското село истории, разкази за конкретни исторически събития и преживявания, написани под формата на своеобразни пътеписи.

Инициативата на Университетското издателство да търси и издава млади дебютиращи български автори продължава вече трета година, като досега на книжния пазар са представени 12 млади писатели.

Търсенето на следващите автори, които да станат част от „Нова поезия и проза“ продължава. За контакти: официалната страница на поредицата във Фейсбук.