fb
БългарияИздателски проектНовини

Нова вълна от млади автори в Университетско издателство

1 мин.
nova poeziya proza

Трима нови автори ще представи издателството на СУ „Св. Климент Охридски”. Дебютантите, чиито книги ще можем да прочетем съвсем скоро са Марианна Георгиева с „Длъжникът“,  Боряна Василева с „Нищо лично“ и „Психоспирка“ на ghostdog от едноименния блог. Представянето на новите заглавия в поредицата ще се състои на 15 януари от 18 часа в Университетската библиотека.

През последните три години в поредиците „Нова поезия и проза” и „Съвременна поезия и проза”  на издателството са публикувани книги на 15 млади автори, голяма част от които правят своя литературен дебют именно под логото на Университетско издателство. От издателството споделят, че имат желание да променят „стагниралия естетически пейзаж“ и допълват, че

 Тези усилия дават повод да се говори за литературно движение на „новите млади“, пишещи своята поезия и проза с радикално социално и естетическо съзнание.

Поредицата „Нова поезия и проза“ стартира в края на 2012 година и досега са издадени 12 книги. Нейни редактори са Ани Илков, Боян Биолчев и Валери Стефанов.  На представянето на новите заглавия на 15 януари ще бъде представена и книгата на академик Иван Тодоров „Наука, личности, преживяно“.

Поредицата „Нова поезия и проза“ е отворена и очаква следващите ръкописи на адрес: novapoeziaiproza@gmail.com