fb
От издателстватаСпециални

Новата супержена или Традиционалистка по случайност?

4 мин.
Advertorial

Тестът от бестселъра на Ив Родски „Честна игра“ ще ви разкрие каква сте

Иновативна и различна, книгата „Честна игра“ (изд. „Софтпрес“) предлага адекватен план за излизане от всякакви ситуации и под формата на игра успява да дефинира и елиминира проблемите, с които двойките се сблъскват най-често в у дома. На нейните страници жените ще намерят приятел, съветник и сътрудник, който да им помогне да организират задачите в домакинството и да съхранят щастлива и балансирана семейна среда. Но преди да се премине към същинската част на играта, трябва да определят кой е техният профил с един лесен и забавен тест, който ви предлагаме да направите още сега.

Кой тип от „Честна игра“ сте вие?

Искате да заминете по женски за уикенда. Докато правите приготовления, през ума ви минават следните мисли:

А. Имам работа, но лесно мога да си седя до басейна и да говоря по телефона с офиса, да отговарям на съобщения и да си говоря с децата по видеочата. Може и да се почувствам така, все едно не съм напускала града, но да съм на две места едновременно е моята суперсила. В краен случай, ако нещата се оплескат съвсем, мога да се върна у дома или в офиса – така или иначе вече съм уредила да си тръгна по-рано от хотела, ако се наложи. Все пак нали аз планирах и резервирах това пътуване за цялата група.

Б. Измъкнете ме оттук! Може би, докато ме няма, съпругът ми ще види и ще оцени всичко, което правя. Разбира се, не съм го оставила да се оправя съвсем сам – храната за бебето е приготвена, мръсните дрехи са изпрани и сгънати и подробният ми списък с дневни задачи е на вратата на хладилника, така че няма да му се налага да мисли. Въпреки това тайничко се надявам да се провали (поне мъничко), за да разбере колко ми е трудно да се справям с всичко в домакинството. Междувременно, аз ще си пия заслужената „Маргарита“ до басейна, загубеняко!

В. Не ми е много комфортно да предавам отговорността за дома си на някой друг и не искам да затруднявам съпруга и децата си. Помолих майка ми да дойде и да помогне, а ако трябва да се прибера по-рано, ще го направя.

Г. Толкова се радвам, че ще се измъкна за малко с приятелки, като знам, че съпругът ми може да се справи с всичко, което изскочи. За да му се отблагодаря, ще му предложа да гледам децата за някой следващ дълъг уикенд, за да може и той да замине някъде.

Д. Въпреки че имам отчаяна нужда от това пътуване, рядко оставям децата сами през нощта. Не обичат да ме няма. Вероятно в крайна сметка няма да отида.

Е. Не мога да повярвам колко много неща трябва да планирам предварително само за да замина за два дни. Убедена съм, че нещата ще се прецакат, макар да прекарах цял час в обмисляне на всеки възможен сценарий и изговорих със съпруга си как да се справи както с големите неща, така и с дреболиите. За да съм сигурна, че къщата няма да изгори до основи или децата ми да изчезнат безследно, телефонът ще е с мен до басейна, така че да го проверявам редовно. И повярвайте ми, ще го правя.

ОТГОВОРИ

Ако сте отговорили А, вие сте Новата супержена
Ако сте отговорили Б, вие сте Традиционалистка по случайност
Ако сте отговорили В, вие сте Традиционалистка по избор
Ако сте отговорили Г, вие сте Сътрудник
Ако сте отговорили Д, имате асцендент Остави на мен
Ако сте отговорили Е, имате асцендент Прави като мен или се дръпни

За да проверите профила на вашата половинка и да научите как заедно да разпределите 100-те карти на „Честна игра“, продължете с тестовете в книгата. И не забравяйте – целта на „Честна игра“ е справедливост, а не равенство. В тази игра няма победител, защото всички печелят!

[ + ]