fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 10 февруари 2019 г.

7 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Докато не те целунах“ („Котънблум“ 3) от Лора Трентъм

Издава: „Хермес
Дата на публикуване: 5 февруари 2019 г.
Превод: Пепа Стоилова
Редакция: Деметра Димитрова
Дизайн на корицата: Мариана Станкова

За книгата: Регън Ловел е израснала в богатата част на Котънблум и сега, като негов кмет, е решена да спаси градчето от упадък. Тя планира да помогне на местния бизнес, като организира фестивал за Деня на труда чрез включване в състезание, обявено от национално списание. Само да не я саботираше Сойер Форнет, който – като енорийски настоятел на Котънблум – също е дал заявка за участие в състезанието. Преди десет години Регън и Сойер са изживели красотата на първата любов, но неизговорени истини са ги разделили и нанесли дълбоки рани в душите им. Сега спънките и ударите под кръста между двамата излизат от контрол. Сойер знае, че тя няма да му прости за разбитото си сърце. Но въпреки репутацията си на суров мъж, той никога не би наранил жената, която все още желае… и обича.

„Catana Comics: Мигове любов”

Издава: „Ciela“
Дата на публикуване: 8 февруари 2019 г.
Превод: Темз Арабаджиева
Редакция: Христо Блажев
Адаптация на корицата: Фиделия Косева

За книгата: Истинската любов не се ограничава само до дни или месеци. Тя се крие в малките моменти, в грижата за другия и в готовността да я заявиш смело пред света. Катана и Джон са щастливата мъничка двойка от северната част на щата Ню Йорк, която се осмели да разкрие чрез своите рисунки най-забавните, смешни, трагикомични и стоплящи сърцето моменти от връзката си. Тези мигове, които събират двама души завинаги заедно. Днес милиони влюбени по цял свят откриват своите малки моменти любов в техните комикси. Instagram профилът Catana Comics има около 2 000 000 последователи, а книжното издание на поредицата комикси „Мигове любов” бе очаквано от стотици хиляди двойки.

„Знаеш, че си го просеше“ от Кристен Рупениън

Издава: „Егмонт
Дата на публикуване: 9 януари 2019 г.
Превод: Анелия Янева
Редакция: Петя Дочева
Художник на корицата: Златина Зарева

За книгата: Обхващащи широка гама от жанрове и теми – от ежедневното до убийственото и свръхестественото – разказите на Кристен Рупениън изумяват и отблъскват, отвращават и възбуждат интерес, ужасяват и очароват поравно. Посочват те с пръст, предизвиквайки те да се почувстваш неловко – или по-лошо, разбран, – сякаш казват: „Искаш го, нали? Знаеш, че си го просеше.“

 

„Любов и черен пипер“ от Димитър Шумналиев

Издава: „Труд“
Дата на публикуване: 5 февруари 2019 г.
Редакция: Надежда Делева
Дизайн на корицата: Филип Попов

За книгата: „Любов и черен пипер“ е най-новият сборник с разкази от Димитър Шумналиев. Писателят, вдъхновен от пътешествията по света, пише своите сладко-кисело-екзотични истории, развиващи се по цял свят, търсейки отговори на въпроси. Възможно ли е любовта да е по-дива и по-трагична някъде другаде по света? Или отмъщенията са еднакви и прокобни, защото страстите, колкото и да не искаме, все пак имат памет. Впрочем, всяка любов не е ли памет? За сборника „Влюбени разкази“, издаден през 2004 г., Димитър Шумналиев е удостоен с авторитетната международна награда „Балканика“. „Стафиди“, „Каркаде“, „Супа от рози“, „Портокали“, „Черен пипер“, „Листо от бреза“ – това са заглавия на малка част от разказите в новия сборник, от които колкото ѝ повече да ви люти на небцето, толкова повече искате от тях.

„Сребърна любов: 125 най-нови стихотворения“ от Недялко Йорданов

Издава: „Millenium“
Дата на публикуване: 6 февруари 2019 г.
Дизайн на корицата: Николай Киров

За книгата: Неслучайно поетът е озаглавил своята стихосбирка „Сребърна любов“. Той приканват своите читатели да запазят това дълбоко и силно чувство: „Моля ви, пазете я, сребърната любов, ако сте още болни от нея. Тя е надеждата… Тя е вярата… Тя е животът…“ Авторът нарича своите стихотворения малки изповеди, споделени с неговите познати и непознати читатели във „Фейсбук“, които настойчиво и упорито чакат всяка сутрин да ги прочетат. В премиерната книга ще откриете мислите на обичания поет за живота и смъртта, за младостта и старостта, за вдъхновението, за обичта и близостта, за времето, в което живеем, облечени в прелестни, емблематични за творчеството му рими.

 

„Жената от леса“ от Джон Конъли

Издава: „Прозорец“
Дата на публикуване: 08.02.19 г.
Превод: Ирина Манушева
Редакция: Анета Пантелеева
Художник на корицата: Виктор Паунов

За книгата: Частният детектив Чарли Паркър отново е по следите на смразяващ кръвта случай. С настъпването на пролетта в Мейн бива открито полумумифицираното тяло на млада жена, която е родила малко преди смъртта си. Никой не знае какво се е случило с бебето, но Паркър не е единственият, който се опитва да нареди парчетата от пъзела. И някой друг се рови в тайните от миналото, готов да убие всеки, изправил се на пътя му. А на едно петгодишно момче му престои да получи обаждане от мъртва жена…

 „Уравнението на любовта“ от Хелън Хоан

Издава: „Ибис“
Дата на публикуване: 5 февруари 2019 г.
Превод: Ирина Ценкова
Редакция: Преслава Колева
Дизайн на корицата: Кремена Петрова

За книгата: Стела Лейн вярва, че математиката е най-важното нещо във Вселената. Тя създава алгоритми, които предвиждат покупките на потребителите – работа, която ѝ носи повече пари, отколкото може да похарчи. Но що се отнася до любовния живот, тя има по-малко опит от която и да е друга трийсетгодишна жена, дължащ се най-вече на затрудненията ѝ в общуването с хората. Нейното заключение е, че се нуждае от много практика… с професионалист. Ето защо наема придружителя Майкъл Фан, който се съгласява да ѝ помогне да отметнат всички точки от нейния старателно подготвен списък. Не след дълго тяхното на пръв поглед откачено споразумение започва дапридобива смисъл, a чувствата, които Стела започва да изпитва, ще я убедят, че най-прекрасният вид логика е… любовта.

„Книга за любовта“ от Иван Бунин, Антон Чехов и Александър Куприн

Издава: „Изток-Запад“
Дата на публикуване: 4 февруари 2019 г.
Превод: Огняна Иванова
Дизайн на корицата: Деница Трифонова

За книгата: Сантиментални, романтични и лирични трогателни истории от творчеството на трима велики руски писатели: нобелиста Иван Бунин, Антон Чехов и Александър Куприн. Разкази и новели със задължително място в нашия живот, за да ни напомнят за съществуването на любов, мъка, състрадание и душевна красота.

 

 

„Грешно по правилния начин“ от Тифани Браунли

Издава: „Ера“
Дата на публикуване: 7 февруари 2019 г.
Превод: Емилия Карастойчева
Редакция: Лилия Анастасова
Дизайн на корицата: Фиделия Косева

За книгата: Животът на Ема винаги е следвал стриктно предначертан план, а любовта изобщо няма място в подреденото й ежедневие. Поне докато не среща Дилан – единственото момче, към което не е редно да изпитва привличане. Когато в училище Ема получава задачата да си води дневник, който да наподобява стила на „Брулени хълмове“ от Емили Бронте, тя открива отдушник за новите неудържими пориви, които бушуват в душата й. Но отношенията й с Дилaн са твърде сложни и объркани, а връзката им трябва да остане тайна на всяка цена. Ако изобщо успеят да се преборят да бъдат заедно… Тифани Браунли е новото свежо попълнение в тийн литературата, а романът й „Грешно по правилния начин“ мълниеносно завладява читателите.

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на martina@azcheta.com поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.

[ + ]