fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 14 октомври 2017 г.

5 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Тежък дар“ от Уилям Кент Крюгер

Издава:  Изток-Запад

Дата на публикуване: 9 октомври 2017 г.

Преводач: Жана Тотева

За книгата:  Един роман за изборите, които правим, и неизбежните последствия. За възмездието и прошката. Но най-вече – за израстването и чудото на любовта.
„Тежък дар” е отличен с множество престижни литературни награди, сред които и наградата „Едгар” на името на Едгар Алан По за най-добър роман за 2014 г.

ekstaz_silviya-dey

„Екстаз“ от Силвия Дей

Издава: Софтпрес

Дата на публикуване: 9 октомври 2017 г.

Преводач:  Лора Дафинова

Дизайн на корицата:
Радослав Донев

За книгата: Силвия Дей поднася нова доза екстаз на верните си читатели с първата част от дуологията Afterburn/Aftershock. Младата и амбициозна красавица Джия Роси е напът да осъществи бляскава бизнес сделка, когато се сблъсква със сериозно препятствие. Призрак от миналото й. Джаксън Рътлидж е безмилостен в бизнеса и в леглото и няма да се спре, докато не получи онова, което желае.

„Тиквите на Одисей, или философски диалози в интернет“ от Иван Драгоев 

Издава: Парадигма

Съставител: Иван Драгоев

Дата на публикуване: 10 октомври 2017 г.

За книгата: „Тиквите на Одисей“ е необичайна книга. Тя  дава пространство на увлекателните диалози между възпитаници и преподаватели на Националната гимназия за древни езици и култури.  Изданието се осъществява за 40-годишнината на НГДЕК. Посвещава се на Гергина Тончева, дългогодишен неин директор.

„Ел Елканто“ от Сусана Лопес Фубио

Издава: Хермес

Дата на публикуване: 12 октомври 2017 г.

За книгата: „Ел Енканто“ е дебютният роман на Сусана Лопес Рубио, разказващ за една различна Хавана, която вече не съществува. Филмовата адаптация на книгата се очаква през 2018 г.

 

„Цезар“ от Александър Дюма – баща

Издава: ТРУД

Дата на публикуване: 10 октомври 2017 г.

За книгата:  За пръв път на български език – биография на Цезар… от Дюма „Цезар” на Дюма не е само биография или само исторически роман (въпреки че е обявен за такъв). Нито пък е творба, посветена само на великия военачалник. Това е истинска енциклопедия на древния Рим: от създаването му, последвано от царуването на „добрите” и „лошите” царе, до късната република, която Катон Млади нарича „брачна сводница”; енциклопедия на нравите и бита, на празниците и обичаите, на блясъка и покварата, на изборите за политически елит (много напомнящи днешните), съпътствани от безскрупулни игри между две партии – на оптиматите и популарите.

„Пръстенът на нибелунга“ – книга 4: „Залезът на боговете“ от Елена Павлова

Издава: Кибеа

Датана публикуване: 10 октомври 2017 г.

Художник:  Петър Станимиров

За книгата: Сбъдва се древното пророчество: Рейнското злато освобождава човешките съдби, а боговете, изгубили своята власт над тях, са обречени на гибел. Дървото на живота Игдразил изгаря в чутовен пожар, руините на Валхала се разлитат в мрака на всемира. Но Мидгард, светът на хората, оцелява, защото такава е волята на храбрия и благороден Зигфрид Драконоубиеца. В дълбините на тайна пещера, някъде сред водите на Татко Рейн, танцуват три красиви речни нимфи и пазят до днес безценното му съкровище – вълшебна тиара и всемогъщ златен пръстен. 

„Любов в Бретан“ от Нина Георге

Издава: Слънце

Дата на публикуване: 12 октомври 2017 г.

Преводач: Ваня Пенева

За книгата: Мариане е една от многото зрели жени, които вехнат в непоносимата хватка на студения брак. Иска да бъде обичана, да танцува, да има стая с гледка към морето. Но ѝ се струва невъзможно и избира да се слее с вечността, скачайки в Сена. Парижки клошари я спасяват. В болницата тя осъзнава, че копнее единствено за морето…

„Говори“ от Лори Халсе Андерсен

Издава: Сиела

Дата на публикуване: 13 октомври 2017 г.

Преводач: Стоянка Сепезова-Леви

Художник: Фиделия Косева

За книгата: В „Говори” американската писателка Лори Халсе Андерсен разказва разтърсващата историята на 15-годишната Мелинда – история, която в последствие е забранявана и цензурирана от училища и библиотеки и която се превръща в историята на стотици хиляди подрастващи по света.

„Иваил цар“ от Стоян Николов – Торлака

Издава: Попов мост

За книгата:  Вълнуващата история на цар Ивайло, един от най-противоречивите и загадъчни български владетели разказва Стоян Николов-Торлака в новата си книга. С интерес очаквахме как авторът на трилогията „Северозападен романь“ ще се справи с литература, в която го няма намигването на северозападния диалект, нито пък първичната непосредственост на простонародния изказ. И той не ни разочарова.

„Поверително от лагера на нечистокръвните“ от Рик Риърдън

Издава:  ЕГМОНТ

Дата на публикуване: 14 октомври 2017 г.

Преводач: Александър Драганов

Дизайн на корицата:  Стоян Атанасов

За книгата: В отговор на недотам атрактивен учебен филм, създаден от самия Аполон, Пърси Джаксън и останалите, посещаващи Лагера на нечистокръвните, отговарят на въпроси като „Какво представлява това място?“ и „Мога ли да задържа тениската?“. Книгата съдържа информация, която може да знае единствено някой, живял в Лагера. Разпръснати са и истории, разказани от герои, както и божествените слова на бог Аполон, защото… Е, защото не искаме да ни удари гръм, благодарим много!

Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.

[ + ]