fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 14 юли 2018 г.

9 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Лични мотиви“ от Александра Маринина

Издава: „Хермес“
Дата на публикуване:  10 юли 2018 г.
Превод: Здравка Петрова
Дизайн на корицата: Георги Станков

За книгата:  За разрешаването на новия си случай Анастасия Каменская заминава за курортното градче Южноморск. Въпреки че този път я придружава съпругът й, тя няма намерение да се отдава на приятни занимания като плаж и разходки. Каменская трябва да открие кой е убил възрастния хирург Евтеев, който отдавна се е оттеглил от лекарската си практика. Кой би убил смъртно болен старец, чиито дни са преброени? Нима децата му са толкова нетърпеливи да получат наследството? Или извършителят е сред тесния му приятелски кръг и търпеливо е изчаквал удобен момент? Дали пък някой не търси възмездие за лекарска грешка? Каменская методично работи по всички версии, за да достигне до извода, че става въпрос за акт на отмъщение. Водена от убеждението, че зад този род  престъпления винаги стоят лични мотиви, Настя бавно разплита мрежата от лъжи, изнудване и убийства. Истината ще шокира дори нея.

„Опасно наследство“ от Джефри Арчър

Издава: „Бард“
Дата на публикуване: 9 юли 2018 г.
Превод: Силвия Димитрова
Дизайн на корицата: „Megachrom“

За книгата: Наглед нещата са съвсем невинни. Опозорен британски полковник оставя мистериозно писмо на единствения си син, но в мига, в който Адам Скот отваря пожълтелия плик, той отключва низ от събития, които заплашват да разтърсят устоите на света. В разстояние на броени дни приятелката на Адам е брутално убита и той трябва да спасява кожата си с бягство през големите европейски градове, преследван не само от КГБ, но също така и от ЦРУ и собствените си сънародници. Целта им е да го премахнат преди истината да излезе наяве. Докато силните на деня, обгърнати в кълба цигарен дим, кроят планове за убийството му, Адам открива, че е предаден и изоставен от най-скъпите си хора. Когато накрая разбира какво притежава, той е още по-решен да го опази, защото това вече не е само въпрос на живот и смърт – то е въпрос на чест.

„Танцът на пеперудата“ от Моника Джеймс

Издава:“Егмонт“
Дата на публикуване: 14.07.2018 г.
Превод: Анелия Янева
Редакция: Петя Дочева
Дизайн на корицата: Калина Мариянова

За книгата: Тори се надява, че ще успее да подреди парчетата от разбития си живот. Спомените за отминалите щастливи дни и преждевременно отнетите ѝ надежди за бъдещето обаче отказват да я напуснат. Потънала в самосъжаление, тя се запознава с мистериозния си съсед Джуд. Призраците от миналото не спират да я преследват, приятелите ѝ от настоящето правят опити да я насочат в правилната посока и нищо не е такова, каквото изглежда на пръв поглед…

„Изпитът“ от Силвия Ръженкова

Издава: „Потайниче“
Дата на публикуване: 9 юли 2018
Илюстрации: Весела Кучева
Дизайн на корицата: Христо Пацов

За книгата: В столицата Търновград, в държавата Балкания, носила някога името България, населението се дели на две класи: Граждани – нискообразовани и Елитни – високообразовани. Да си Гражданин в страна, управлявана от Елитни, означава да си слуга. Боила-Теодора е само на седемнайсет, но е взела много важно решение. Тя ще стане Елитна. За целта е нужно да научи петстотинте тома на Енциклопедия на Световната класическа литература и да се яви на Изпита. Нищо не е в състояние да я откаже – нито най-дразнещото момче, нито лошия ѝ късмет. Скъпи тийнейджъри, добре дошли на Изпита!

„За благодарността като изгубено умение“ от Алегзандър Маккол Смит

Издава: „Еднорог“
Дата на публикуване: 9 юли 2018
Превод: Боряна Джанабетска
Редакция: Десислава Райкова
Дизайн на корицата: Христо Хаджитанев

За книгата: Дори през спокойните летни вечери в Единбург се явяват немалко неща, които нарушават етичните принципи на Изабел Далхаузи и ѝ създават грижи. Подлият ѝ съперник, професор Дъв, продължава с подмолните си опити да й отнеме ръководното място в управляваното от нея списание. Появява се и един отдавнашен враг – безсърдечната, а може би и направо зла Минти Ахтърлоуни, която сега обаче търси помощ от  Изабел. Как трябва да постъпи Изабел, която толкова държи на своите морални принципи?

 „Хотел „Трансилвания” 3 – „Чудовищна ваканция“

Издава: „Сиела“
Дата на публикуване: 13 юли 2918 г.
Превод: Богдан Русев
Дизайн на корицата: Дамян Дамянов

За книга: Заедно с премиерата на третия филм от поредицата излиза и официалната новелизация на филма „Хотел Трансилвания” 3: Чудовищна ваканция – роман”! Всички са съгласни: Дракула се нуждае от почивка от тежката работа в хотела! Затова Мейвис му подарява пътешествие с луксозен кораб. А заедно с Драк ще бъдат и всичките му приятели! Легендарните чудовища опитват всички забавления, които предлага екипажът на кораба – от чудовищен волейбол до екзотични екскурзии. Всичко върви добре, докато Драк не среща корабния капитан Ерика. Сега е ред на Мейвис да играе ролята на загрижен родител, като се опитва да пази баща си от Ерика, която крие мрачна тайна!

„Полунощ в книжарница БЛЕСТЯЩИ ИДЕИ“ от Матю Дж. Съливън

Издава: „Софтпрес“
Дата на публикуване: 09 юли 2018
Превод: Калина Лазарова
Редакция: Боряна Стоянова
Дизайн на корицата: Радослав Донев

За книгата: Лидия винаги намира точната книга за точния човек. Но днес търси не заглавия, а отговори. Когато най-младият от постоянните читатели в книжарницата отнема живота си, Лидия се изправя пред кошмарни тайни, които я водят назад към собственото й минало.Този блестящо написан роман ще допадне както на любителите на трилъри, така и на тези, влюбени в книги за книгите.

„Всенародният любимец Георги Парцалев, или проклятието да си гей в НРБ“ от Пенчо Ковачев

Издава: „Труд“
Дата на публикуване: 9 юли 2018 г.
Редакция: Надежда Делева
Дизайн на корицата: Стефка Иванова

За книгата: Георги Парцалев е всенароден любимец. За 32 сезона в Сатиричния театър изиграва 40 роли. Но не получава театрална награда. Нито една! Актьорът се снима в над 17 игрални филма. И отново не получава награда в България. Нито една! „Заслужил артист” става, чак когато е на 44 г. За „народен артист” чака цели 14 години. През последните 7 години от живота му режисьорите го забравят. Защо към този изключителен самороден талант има по-особено отношение и той често е пренебрегван? Отговора на въпросите ще намерите в тази книга. АвторътПенчо Ковачев е дългогодишен журналист, писател и сценарист.

„Загадката Анри Пик“ от Давид Фоенкинос

Издава: „Колибри
Дата на публикуване:
13 юли 2018 г.
Превод: Георги Ангелов
Дизайн на корицата: Боряна Красимирова

За книгата: „Загадката Анри Пик“ ни разказва как някъде в Бретан един библиотекар решава да събере всички книги, отхвърлени от издателите. Оповестява намерението си и ето че започват да прииждат ръкописи. Сред тях младата издателка Делфин Десперо открива истински шедьовър, написан от никому неизвестния Анри Пик, починал преди две години. Странно, но вдовицата му не знае нищо за никакъв роман. Според нея покойният й съпруг през живота си не е чел книги, още по-малко е писал такива. И все пак романът съществува, има огромен успех и променя съдбата на много хора…

„GUCCI“ от Патриция Гучи

Издава: „Hybridbooks“
Дата на публикуване: 10 юли 2018
Превод: Весела Ангелова
Редакция: Кремена Бойнова
Дизайн на корицата: Методи Стоянов

За книгата: Завладяваща семейна драма и неразкрита досега любовна история, свързана с възхода и падението на Алдо Гучи – човека, отговорен за успеха на легендарната модна марка. Спомени и събития, разказани от неговата дъщеря.

„Имитаторът“ от Джефри Дивър

Издава: „Ера“
Дата на публикуване: 12 юли 2018 г.
Превод: Марин Загорчев
Редакция: Лилия Анастасова
Дизайн на корицата: Димитър Стоянов – Димó

За книгата: „Имитаторът“ – 14-ият роман с участието на легендарния Линкълн Райм, е брилянтно замислен, динамичен и изключително актуален. Джефри Дивър отново предлага запазената си марка – изненадващи обрати, напрегната битка между безскрупулен убиец и блестящ криминолог, непредвидима развръзка.

„Малки жени“ от Луиза Мей Олкът

Издава: „Хеликон“
Дата на публикуване: 9 юли 2018 г.
Превод:  Силвия Желева
Редакция: Иван Голев,
Дизайн на корицата: Лизи Симпсън

За книгата: С какво ни грабва този роман, превърнал се отдавна в класика на американската литература ? Навярно най-вече с простата си, дълбоко човечна история. Четири сестри, чиито баща е призован да се сражава в Гражданската война, и тяхната майка трябва да се справят с не едно и две житейски предизвикателства. Ала взаимната им обич и сплотеност се оказват по-силни от трудностите и несгодите. Четен от милиони читатели по цял свят, изучаван в училище, филмиран и с предстоящи нови телевизионни и кино интерпретации, „Малки жени“ е увлекателен урок по възпитание и израстване. И най-важното – по това как един млад човек да отстоява свободата и независимостта си.

Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на martina@azcheta.com поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.