fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 17 ноември 2016 г.

6 мин.

Всяка седмица „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете новия ни специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

Вечерен курс - Лий Чайлд„Вечерен курс“ от Лий Чайлд

Издава: Обсидиан

Дата на публикуване: 17 ноември 2016 г.

Преводач: Милко Стоименов

За книгата: Годината е 1996-а и Джак Ричър още е в армията. Сутринта му връчват медал, а следобед го изпращат на обучение. Вечерен курс. В класната стая го очакват агент от ФБР и анализатор от ЦРУ. Отлични специалисти, току-що приключили успешно важни мисии. Също изпратени на обучение. Какво става тук?

unnamed„Съкровищата на България. Оцветяване, рисуване, любопитни факти/Bulglarian treasures. Colouring, painting, curious facts“ от Диана Бойчева и Петя Димитрова

Издава: БГкнига

Дата на публикуване: 15 ноември 2016 г.

Преводач от български на английски език: Албена Агасян

Художник на корицата и илюстрациите: Станислава Аршинкова

За книгата: В книгата са събрани едни от най-известните съкровища, открити на територията на България. Двуезичното изданието е изпъстрено с илюстрации на стотици златни и сребърни предмети, както и рисунки за оцветяване и допълване. Съдържа карта, информация за датировката и множество любопитни факти.

"Кукувица кука" от Георги Божинов„Кукувица кука“ от Георги Божинов

Издава: Хермес

Дата на публикуване: 17 ноември 2016 г.

За книгата: „Кукувица кука“ съдържа документални разкази и пътеписи от Георги Божинов. За първи път се публикува в книга разказът „Старите портрети“ за съдбата на петима българи, лежали в сталинските лагери, чиято поява в сп. „Септември“ през 1975 г. предизвиква огромен скандал.

moite-krasivi-roga-tvardi-koritsi„Моите красиви рога“ от Радостина Николова

Издава: Мотове ЕООД

Дата на публикуване: 15 ноември 2016 г.

Художник на корицата: Мелина-Елина Бондокова

За книгата: Въпреки че е различен от другите в стадото, еленът Вундаба е един наперен сладкодумник. През неговите очи светът му – така крехък и деликатен, изглежда съвършен. През очите на приятелите му – точно обратното. Ще се пропука ли обаче несломимия му оптимизъм, ако съдбата му поднесе неочаквана раздяла?

"Алиса и петък вечер" от Деси Нико„Алиса и петък вечер“ от Деси Нико

Издава: Фабрика за книги

Дата на публикуване: 18 ноември 2016 г.

Художник на корицата: Георги Беседин

За книгата: „Алиса и петък вечер“ е залисан роман. Роман за търсенето, наркотиците, Любовта. Разочарована от живота в Страната на табелките, главната героиня се връща у дома, за да изследва всички пропуснати светове – в главата си и извън нея.

"Парола за достъп" от Бари Айслър„Парола за достъп“ от Бари Айслър

Издава: Бард

Дата на публикуване: 14 ноември 2016 г.

Преводач: Крум Бъчваров

За книгата: Директорът на АНС има една проста цел: да събира всеки телефонен разговор, всеки имейл, всеки удар с клавиш в интернет. Но когато Ивлин Галахър открива съществуването на програмата „Божието око“ и я свързва с тайнствената смърт на редица журналисти и разобличители, попада под мерника на двама убийци от Агенцията.

"София: идеология, градоустройство и живот през социализма" от Елица Станоева„София: идеология, градоустройство и живот през социализма“ от Елица Станоева

Издава: Просвета

Дата на публикуване: 15 ноември 2016 г.

Художник на корицата: Петко Минчев

За книгата: Това е история на София в пресечната точка на партийната идеология, градоустройствения процес и нормите на социалистическия живот. История не само на града, а и на политиките на партията-държава и институционалните разногласия, утопичните послания на пропагандата и не така безметежното всекидневие.

"Книга за бременната. Обратно броене" от Сюзън Магий„Книга за бременната. Обратно броене“ от Сюзън Магий

Издава: ПАН

Дата на публикуване: 18 ноември 2016 г.

Преводач: Елка Виденова

За книгата: Сюзън Магий ще ви преведе през всички етапи на бременността, ден по ден. И през цялото време ще ви се струва, че чете мислите ви! Ще ви позволи да изпитате всички противоречиви чувства, провокирани от бременността, без да ви внушава чувство на вина. Напротив, ще ви накара да се гордеете с тях!

unnamed-5„Трескав блян” от Джордж Р. Р. Мартин

Издава: Сиела

Дата на публикуване: 18 ноември 2016 г.

Преводач: Слави Ганев

Художник на корицата: Живко Петров

За книгата: В „Трескав блян” Мартин разказва една история, която може да съперничи на най-добрите примери от готическата литература. Спазвайки всички канони на този жанр, писателят е създал роман за човешката свобода, за различията и предразсъдъците, за правото на избор и за непостижимото съвършенство.

unnamed-6„Съдбовник“ от Емил Киров и Елена Геракова

Издава: Кибеа

Дата на публикуване: 16 ноември 2016 г.

Художник на корицата: Красимира Деспотова

За книгата: „Съдбовник“ е наръчник за всеки ден, в който са съчетани познания от приложната психология, идеите на еволюционната астрология, нумеролагията, философията на Кабала, тибетските Бьон познания по астрология и медицина, както и християнските традиции.

„Близнаците Тапър отиват на избори“ от Джеф Родки„Близнаците Тапър отиват на избори“ от Джеф Родки

Издава: Егмонт България

Дата на публикуване: 19 ноември 2016 г.

Преводач: Мартин Янков

Художник на корицата: Лиз Касал

За книгата: Това е официалната история на изборите за президент на шестокласниците на прогимназия „Кулверт“, които се превърнаха в тотален цирк…

"Много гладната гъсеница" от Ерик Карл„Много гладната гъсеница“ от Ерик Карл

Издава: Funky Books

Дата на публикуване: 16 ноември 2016 г.

Художник на корицата: Ерик Карл

За книгата: Историята на „Гладната гъсеница“ е проста, но образователна. Тя съчетава забавна игра, истинска история, прекрасни илюстрации и уникален дизайн. Пътят на малката ненаситната гъсеница е преплетен с метаморфозите, през които минава животът ѝ, докато се превърне в красива пеперуда.

cover-mama„Мама…“ от Силви Вартан

Издава: Колибри

Дата на публикуване: 18 ноември 2016 г.

Преводач: Румяна Маркова

Оформление на корицата: Стефан Касъров

За книгата: Любимата Силви Вартан се завръща в България, за да ни представи лично прочувствената изповед „Мама…“ – автобиографичен роман, написан с много любов и дълбока признателност към майката на една от грандамите на френската музика.

unnamed-8„Изкуството да творим. Материали и основни техники“ от колектив на Де Агостини

Издава: Инфодар

Дата на публикуване: 18 ноември 2016 г.

Преводач: Венелина Станева

Художник на корицата: De Agostini Libri,

За книгата: В „Изкуството да творим. Материали и основни техники“ са представени основните техники, най-важните инструменти и тяхното използване, както и правилното съчетаване на материалите и цветовете. Ще откриете и множество идеи за творчески проекти – начин да положите основите и да създадете свое изкуство.

Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на [email protected] поне няколко дни преди излизането й на пазара.