fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 19 август 2017 г.

5 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„​РЕВОЛЮЦИЯ. Битката ни за Франция“ от ​Еманюел Макрон

Издава: Слънце

Дата на публикуване: 18 август 2017 г.

Преводач: Венелин Митев

За книгата: Най-младият държавен глава на Франция от времето на Наполеон досега се готви да прави революция. Именно революция. Така е озаглавил и книгата си, която излезе във Франция в навечерието на последните президентски избори и веднага се превърна в бестселър.

„Емигрантите“ от В. Г. Зебалд

Издава: Колибри

Дата на публикуване: 18 август 2017 г.

Преводач: Стоян Гяуров

Художник на корицата: Стефан Касъров

За книгата: Не би било пресилено да кажем, че Зебалд е един от най- възвишените съвременни европейски писатели. С прецизно и болезнено слово разкрива пред нас исторически фрагменти от съдбата на Европа, нежно въвежда унищожителната тема за Холокоста и бърка в раните на четирима мъже, напуснали Германия. Четирима мъже, готови да се разпаднат под тежестта на непреодолимата носталгия…

„Жестокост“ от Скот Бергщром

Издава: Егмонт

Дата на публикуване: 19 август 2017 г.

Преводач: Коста Сивов

Художник на корицата: Стоян Атанасов

За книгата: Гуендолин Блум винаги се е чувствала различна. Майка й умира, когато е едва на седем, а заради работата на баща й често й се налага да се мести в различни държави. И все пак животът й се струва поносим до момента, в който баща й не изчезва безследно по време на командировка в Париж, а ЦРУ отказва да съдейства в неговото търсене. Всичко изглежда сякаш някой се опитва да потули ситуацията и Гуен няма друг избор, освен да тръгне по следите му и да разнищи цялата история сама…

„​Морски екстаз“ от Валънтайн Уилямс

Издава: Милениум

Дата на публикуване: 16 август 2017 г.

Преводач: Радка Крапчева

Оформление: Николай Киров

За книгата: Екзотичната история се развива първо в Париж, а след това в страната на баските – на границата между Франция и Испания. В интригата са намесени прелестна американка, очарователен английски художник с тайнствен произход и знойна, невероятно привлекателна, горда и енигматична испанка. Художникът младоженец е принуден да избяга от желаната си съпруга, макар и опиянен от негата на предусещането за първата им брачна нощ.

„Игра на милиарди” от Кристофър Райх

Издава: Сиела

Дата на публикуване: 14 август 2017 г.

Преводач: Коста Сивов

Художник на корицата: Фиделия Косева

За книгата: Напрегнат и майсторски написан конспиративен трилър от един от любимите автори на Джеймс Патерсън изправя САЩ и Китай един срещу друг. Нещо лошо ще се случи. Нещо, което ще разтърси света и ще погуби много хора. Кой ще победи в последната и решителна „Игра на милиарди”?

„Агресията“ от Йеспер Юл

Издава: Жанет 45

Дата на публикуване: 17 август 2017 г.

Преводач: Мария Енчева

Оформление: Христо Гочев

За книгата: „Откъде идва силното нежелание да се конфронтираме с агресията, щом за него няма научно обяснение? В книгата, която държите в ръцете си, ще се помъча да дам отговор на този въпрос. Наред с това ще направя опит да прекарам ясна граница между деструктивната и конструктивната агресия, тъй като няма съмнение, че и двата вида агресия съществуват, но първата, за разлика от втората, не обогатява ничий живот и не носи ползи за цивилизованото общество.

„Малкото име на щастието” от Мария Женет

Издава: Хермес

Дата на публикуване: 17 август 2017 г.

Преводач: Весела Чергова

За книгата: Нико е автор на една успешна детска книжка, но от години не е написал нищо добро. Прекарва времето си в китно френско градче, като се опитва да прави приятелите си щастливи. Известно време живее охолно, но постепенно затъва в дългове. За да изкара допълнително пари, се премества в столицата, наема малка прашна мансарда и работи почасово в метрото.

„Всички наши грешни дни“ от Илан Мастаи

Издава: Бард

Дата на публикуване: 14 август 2017 г.

Преводач: Валерий Русинов

За книгата: Том живее в бъдещето, в което всички фантастични блянове са реалност. Но между летящите коли, подвижните тротоари и всеобщото изобилие той се чувства някак гладен и ненужен.
Участието му в експеримент с пътуване във времето го вади от апатията и го захвърля в нашата 2016 г., която за Том изглежда като стара пожълтяла картичка. Когато обаче открива смайващите версии на своето семейство и една жена, която (представете си) го е чакала, предчувствайки появата му, Том е изправен пред разкъсващ избор…

„Конър Макгрегър“ от Джак Слак

Издава: Hybrid Books

Дата на публикуване: 14 август 2017 г.

Преводач: Огнян Георгиев

Оформление: Методи Стоянов

За книгата: Конър Макгрегър е най-голямата звезда в бойните спортове. За три години в „Ултимейт Файтинг Чемпиъншип“ дъблинчанинът постигна повече, отколкото който и да е друг в 20-годишната история на Организацията.

Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.