fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 20 януари 2017

4 мин.

Всяка седмица „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете новия ни специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!


unnamed„Родители и деца. Трудните взаимоотношения“ 0т Хорхе и Демиан Букай

Издава: Хермес

Дата на публикуване: 19 януари 2017 г.

Преводач: Мариана Китипова

За книгата: Това е дългоочакваната първа съвместна книга на Букай-баща и син за трудните взаимоотношения между родители и деца! Идеята за проекта се родила в процес на разговор, когато двамата колеги психолози и писатели открили, че освен общите възгледи намират и много противоречия помежду си, продиктувани от разликата във възрастта.

"Анатомията на едно изчезване" от Хишам Матар„Анатомията на едно изчезване” от Хишам Матар

Издава: ICU

Дата на публикуване: 16 януари 2017 г.

Преводач: Надежда Розова

Художник на корицата: Деси Баева

За книгата: „Анатомията на едно изчезване“ е роман с изящен стил, екзотичен декор и прецизен темпоритъм. Тук страстите врят в дълбините. Повърхността остава едва докосната като нежно разпиляна коприна. Хишам Матар e роден в Съединените щати либийски писател, в чието творчество отсъствието на бащата е превърнато в лайтмотив.

„Аз съм бременна. Всичко за бъдещата майка“ от Мари-Клод Дьолае„Аз съм бременна. Всичко за бъдещата майка“ от Мари-Клод Дьолае

Издава: Слънце

Дата на публикуване: 19 януари 2017 г.

Преводач: Любов Драганова

За книгата: „Аз съм бременна. Всичко за бъдещата майка“ от френската авторка Мари-Клод Дьолае, е вашият незаменим пътеводител в предстоящите месеци на бременността. В тази книга са проследени седмица по седмица промените, които настъпват в тялото и психиката на жената. В нея са включени всички основни съвети за по-добро здраве, интимност, спорт и подготовка за раждането.

„Империя на бури“ от Сара Дж. Маас„Империя на бури“ от Сара Дж. Маас

Издава: Егмонт

Дата на публикуване: 21 януари 2017 г.

Преводач: Цветелина Тенекеджиева

За книгата: Ще се лее кръв. Ще бъдат разбити мечти. Ще трябва да се надигне армия. Владетелката асасин се е заклела да не обръща гръб на кралството си отново. Тя може би е единствената, способна да събере армия, която да се противопостави на Демонския крал и неговите зверове. Ала Ераван ще използва миналото, съюзниците и враговете на Елин срещу самата нея…

„Кучешки живот“ от Брус Камерън„Кучешки живот“ от Брус Камерън

Издава: Колибри

Дата на публикуване: 20 януари 2017 г.

Преводач: Паулина Мичева

Художник на корицата: Росен Дуков

За книгата: Необикновен роман, в който разказвачът е куче, следователно гледната точка към човешкия свят също е негова. Разказ за състраданието, предаността и приятелството. Очарователно забавен и проницателен, той ни повежда към отговор към въпроса: Защо сме тук? Учи ни, че любовта никога не умира и че всяко създание на тази земя се ражда със свое уникално предназначение.

„Мая и Моте: Щурата близнашка тайна” от Антье Сцилат„Мая и Моте: Щурата близнашка тайна” от Антье Сцилат

Издава: Фют

Дата на публикуване: 16 януари 2017 г.

Преводач: Мила Петрова

За книгата: На Моте ù щуква да се маскира като момче, за да може да ходи на кръжока по уейвборд, в който тесногръдата директорка на новото им училище отказва да я запише. Докато Мая едва смогва да се ориентира в обстановката, Моте вече се вихри на пълни обороти и въвлича сестра си в низ от конфузни ситуации.

„Добро момиче, лошо момиче” от Али Ланд„Добро момиче, лошо момиче” от Али Ланд

Издава: Сиела

Дата на публикуване: 18 януари 2017 г.

Преводач: Коста Сивов

Художник на корицата: Живко Петров

За книгата: Наричан от „Космополитън” „новият „Момичето от влака”, това е роман за едно дете, което се спасява от майка–серийна убийца и се опитва да започне нов живот. Книгата вече е продадена на 22 пазара, а сега историята на 15-годишната Ани се появява и на български.

„Котаракът и Дяволът” от Джеймс Джойс„Котаракът и Дяволът” от Джеймс Джойс

Издава: Лист

Дата на публикуване: 19 януари 2017 г.

Преводач: Иглика Василева

Илюстрации: Чавдар Николов

За книгата: Две истории за деца, писани от гения Джеймс Джойс, излизат за първи път в България. С изящната книга „Котаракът и Дяволът” в превод на Иглика Василева и илюстрации на Чавдар Николов издателство „Лист” отбелязва 135-годишнината му.