fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 21 януари 2018 г.

5 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Тънкото изкуство да не ти пука“ от Марк Менсън

Издава: „Хермес“
Дата на публикуване: 16 януари 2018 г.
Превод: Огнян Алтънчев
Дизайн на корицата:  Мариана Кръстева Станкова

За книгата: Социалните мрежи и консуматорската ни култура постоянно подхранват фалшивия идеал за щастие. Гарантираните начини да го постигнем обаче все повече заприличват на сапунен мехур, който авторът на тази книга спуква, като заявява смело: „Целият този сладникав позитивизъм и радостни врели-некипели за самопомощ наблягат най-вече на това, което ви липсва. Ключът към добрия живот е да не ви пука за това да трупате още и още, а да ви пука само за истинските и важните неща“.

„3 минути“ от Руслунд и Хелстрьом

Издава: „Ера“
Дата на публикуване: 19 януари 2018 г.
Превод: Юлия Чернева
Редакция: Лилия Анастасова
Дизайн на корицата: Анелия Калева

За книгата: От години Пийт Хофман живее в Колумбия със семейството си, внедрен на ключова позиция сред престъпния свят. Като част от прикритието, Хофман е включен в списък на ФБР с най-издирваните престъпници. Принуден да се крие от шведските власти, той успява умело да лавира между колумбийската мафия и ФБР. Неочаквано предателство го оставя без помощта на федералните. Но името му остава в списъка… Хофман се превръща в пречка и за двете страни, а шансовете му да излезе жив от играта са нищожни. Единствената надежда на Пийт се оказва някогашният му враг Еверт Гренс.

„Амстердамски блус“ от Арнон Грюнберг

Издава: „Колибри“
Дата на публикуване: 19 януари 2018 г.
Превод: Мария Енчева
Дизайн на корицата: Стефан Касъров

За книгата: Безспорно Грюнберг е най-доброто от съвременната холандска литертура. „Амстердамски блус“ го доказва, като още с появата си печели две престижни награди. Многократно сравняван със „Спасителят в ръжта“, романът пренася читателя в един суров, но вълнуващ Амстердам, в който нищо не е измислено.

„Всичко за фотографията“ от Крис Гаткъм

Издава: „Книгомания“
Дата на публикуване: 19 януари 2018 г.
Превод: Боян Вагалински
Дизайн на корицата: Octopus Publishing Group

За книгата: Наръчник, пълен с добри идеи, техники и съвети как да усъвършенствате подхода си на снимане и обработване на кадрите. Разяснения, илюстрации, диаграми и примери ще ви помогнат да развиете фотографските си умения и да прилагате професионални хватки за вашите снимки. Запознайте се с пълния каталог на инструментите в дигиталната тъмна стая.

„Кедер“ от Йорданка Белева

Издава: „Жанет 45“
Дата на публикуване: 19 януари 2018 г.
Редакция: Здравка Евтимова
Дизайн на корицата: Иво Рафаилов

За книгата: Рядко се раждат истории, които превръщат кръвта в криле. Разказите в сборника „Кедер“ на Йорданка Белева са такива. Те изтръгват човека от бездната на тъгата, пречистват мислите, лекуват раните. Думите на Йорданка Белева са светли и богати. Разказите ѝ превръщат скръбта в мъдрост, която измерва неизмеримото – стойността на човешкия живот, на дълбоката привързаност на кръвта, мислите, плътта, мечтите към някой близък човек, без когото животът е невъзможен.

„Влизам в мрака“ от Кирстен Уайт

Издава: „Егмонт“
Дата на публикуване: 20 януари 2018 г.
Превод: Ирина Денева-Слав

За книгата: Никой не очаква от една принцеса да бъде жестока. Лада Дракула обаче предпочита да бъде такава. Откакто тя и нейният по-малък брат Раду са прокудени от родината си и предадени в ръцете на османските власти, Лада знае добре, че за да оцелее, трябва да бъде безмилостна. Двамата са обречени да играят ролята на пешки в една ужасяваща игра, където смъртта дебне зад всеки ъгъл…

“Мъглата“ от Стивън Кинг

Издава: „Сиела“
Дата на публикуване: 15 януари 2018 г.
Превод: Деян Кючуков
Дизайн на корицата: Живко Петров

За книгата: Страхът променя всичко… Една от най-запомнящите се творби на Краля, която ще ви заведе в дебрите на мрака, дебнещ в човешката душа!След гръмотевична буря, която прекъсва електричеството, идва мъглата. Спуска се над езерото като обещание и напредва безмилостно към малко градче, където нищо неподозиращи хора бързат да се запасят с провизии. Мъглата идва за тях, за да скрие външния свят в бялата си мекота. А в нея има нещо. Нещо, което взима всеки, осмелил се да напусне убежището си. Нещо, което убива.

„Жената на поета“ от Дженифър Лам

Издава: „Софтпрес“
Дата на публикуване: 18 януари 2018 г.
Превод: Марин Загорчев
Дизайн на корицата:  Радослав Донев

За книгата: На шестнайсет Наталия Гончарова среща съдбата си в пронизващия поглед на Пушкин. Любовта между двамата пламва мигновено. „Жената на поета“ започва от най-трагичния дуел в историята, за да ни пренесе назад към пищния блясък на руския императорски двор и да ни плени с образа на една жена, решена да следва сърцето си. Тук исторически факти и литературна класика се преплитат с интимен поглед към ежедневието на гениалния поет и неговата забележителна съпруга, създавайки свят, в който читателят неизбежно се влюбва.

Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.

[ + ]