fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 22 декември 2016 г.

2 мин.

Всяка седмица „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете новия ни специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

unnamed-3„Rogue One: Изкуството да оцветяваш“

Издава: Егмонт

Дата на публикуване: 24 декември 2016 г.

За книгата: Присъедини се към Бунта и победи Империята! Открий герои, създания, машини и пейзажи от новия филм Rogue One: История от „Междузвездни войни“… И нека Силата бъде с теб!

unnamed-4„Измисли приказки за „лека нощ” от Рони М. Коул

Издава: Кръгозор

Дата на публикуване: 19 декември 2016 г.

Преводач: Евгения Чолова

Художник на корицата: София Димитрова

За книгата: Брилянтна антивоенна, горчиво-иронична книга, която изобилства с всички нюанси на хумора, сатирата, гротеската, но и с отлично познаване на балканската психопатология, свързана с ежедневието на живота и смъртта.


unnamed-5„Колотроник” с илюстрации от Лорън Фансуърт

Издава: Миранда

Дата на публикуване: 19 декември 2016 г.

Адаптация на корицата: Аниели Маринова

За книгата: КРАСИВ АЛБУМ за оцветяване по номера. Оцвети страниците, следвайки цветния код и пред очите ти ще оживеят великолепни картини. Изпълнени с екзотични животни, изящни портрети и архитектурни пейзажи, те очароват с комбинацията си от ярки цветове.

unnamed-1„101 романтични места в България” от Иван Михалев и Елина Цанкова

Издава: Сиела

Дата на публикуване: 21 декември 2016 г.

За книгата: „101 романтични места в България” насочва прожектора към любовта и прилежащите ѝ блага – вино, ваканция, красота и споделеност. Независимо дали читателят е опитен пътешественик или някой, който има нужда от съветник, книгата ще го накара да се усмихва замечтано и трескаво да планира следващото преживяване на път. За да се увери, че романтиката не е някъде, а е винаги някой.

unnamed-2„Море на живите“ от Александър Секулов

Издава: Изток-Запад

Дата на публикуване: 20 декември 2016 г.

За книгата: В края на годината Александър Секулов изненада литературната общност с поетичната книга „Море на живите“, дело на издателство „Изток-Запад“. Тя е определена от литературния агент Светлозар Желев като „един от най-добрите поетични текстове през последните години, книга явление“.

unnamed-6„А Бог се смее” от Мария Станкова

Издава: Лексикон

Дата на публикуване: 21 декември 2016 г.

За книгата: Поредната много силна книга на Мария Станкова. Без фалш, без лицемерие, като в съда – истината и само истината. За емигрантите и как чужбината ги оглозгва бавно, но сигурно. До кокал. И физически и духовно. И си сам и помощ няма. А Бог се смее.