fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 22 септември 2019 г.

6 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Тайнствената непозната“ oт Ан Бронте

Издава: „Хермес“
Дата на публикуване: 17 септември 2019 г.
Превод: Христо Кънев
Редакция: Деметра Димитрова
Дизайн на корицата: Тодор Пунгеров

За книгата: Гилбърт Маркъм е силно заинтригуван от Хелин Грейъм – красивата и тайнствена млада жена, която наскоро се е преместила в Уайлдфел Хол заедно с петгодишния си син. Той бързо й предлага своето приятелство, но когато резервираното й поведение и саможив характер стават повод за клюки сред местното общество, Гилбърт започва да се пита дали доверието му не е било прибързано. Едва когато Хелин му позволява да прочете дневника й, наяве излиза истината за един злощастен брак, от който тя е избягала, опитвайки се с всички сили да предпази детето си.

Разказана с остроумие и ирония, историята на Хелин Грейъм изобразява борбата на една жена за независимост и свобода на духа.

„Без компромис?“ от Крис Вос

Издава: „Изток-Запад“
Дата на публикуване
: 16 септември 2019 г.
Превод: Евелина Андонова
Редакция: Вера Янчелова
Дизайн на корицата: Деница Трифонова

За книгата: Крис Вос започва полицейската си кариера като улично ченге в размирния Канзас, след което постъпва във ФБР, където ролята му на преговарящ го среща лице в лице с всевъзможни престъпници. Достигайки върховете на своята професия, той става главен преговарящ в случаите на заложнически кризи. Книгата ни въвежда в света на преговорите с висок залог и разкрива начина на мислене и уменията, които помагат на Вос и колегите му в нелеката задача – спасяването на човешки животи. В това практическо ръководство Крис Вос споделя девет ефективни принципа – разузнавателни тактики и стратегии, които ще ви помогнат да постигнете успех, независимо дали преговорите се водят в заседателната зала, или в собствения ви дом.

„Зайчето Питър“ от Биатрикс Потър

Издава: „Труд“
Дата на публикуване
: 16 септември 2019 г.
Редакция: Надежда Делева
Дизайн на корицата: Penguin Books

За книгата: Луксозно издание, събрало 23 приказки от Биатрикс Потър с всичките им оригинални илюстрации. Сред познатите истории са Приказка за Зайчето Питър, Приказка за Катеричето Лешничко, Глостърският шивач, Приказка за Зайчето Бенджамини др. А за пръв път се публикуват Приказка за Прасенцето Робинзон, Три малки мишлета, Хитрата стара котка, Лисицата и щъркелът, Коледното празненство на зайците.

„Софийски магьосници 3: Вещиците от Витоша” от Мартин Колев

Издава: „Сиела“
Дата на публикуване:
17 септември 2019 г.
Редакция:  Ганка Филиповска
Корица: Исмаил Инджеоглу

За книгата: Готови ли сте за ново приключение в света, покорил хиляди читатели? Готови ли сте за завръщането на Ванина, Морков и цялата шайка? Свилен Воев заминава за Витоша в търсене на душевен мир. Вместо това попада на вещерско сборище, призраци от миналото и заплаха, по-страховита от всичко познато. За да я предотврати, той ще трябва да се върне обратно в града.

Силите на мрака не са си почивали по време на отсъствието му. Гласът е събрал цяла армия и се готви да завладее София, а сетне ‒ и цялата страна. Свилен няма друг избор, освен да се изправи пред външните и вътрешните си демони… и да се надява, че на сутринта слънцето ще изгрее отново.

„Мистерията Лагерфелд“ от Лоран Ален-Карон

Издава: „Колибри“
Дата на публикуване: 20 септември 2019 г.
Превод: Галина Меламед
Дизайн на корицата: Стефан Касъров

За книгата: Външният му вид, както и животът му, омайват и интригуват. Карл Лагерфелд, Кайзерът на модните подиуми, кръстникът на модата винаги се е криел зад маски. В момента когато мислим, че сме схванали същността на тайната му, тя става още по-неразгадаема. Самият той го признава: „Искам да съм като привидение, което се появява и изчезва.“ Но кой се крие зад най-прочутите в света тъмни очила? Какви са историята и миналото на този мъж, който винаги е искал да живее само в настоящето?

Лоран Ален-Карон се е срещал с тези, които са го наричали „сянката“. С очевидците на живота му. С хората, които са пожелали да говорят и да очертаят учудващия път на едно германско дете, за което Париж е бил мечта и амбиция – и е станал сбъдната мечта и осъществена амбиция.

„Американски принцеси“ от Катрин Макгий

Издава: „Егмонт“
Дата на публикуване
: 21 септември 2019 г.
Превод: Цветелина Тенекеджиева
Редакция: Габриела Кожухарова

За книгата: Това е историята на американското кралско семейство. Те са великолепни и ужасно известни. Те са туптящото сърце на най-вълнуващия кралски двор на света. Но зад паравана от пищни балове, елегантни рокли и привидно перфектни публични персони се спотайват скандални тайни. В света на този кралски разкош четири млади жени лавират между забранени романси, клюки и интриги, защото на карта е заложен целият им свят.

„Малкото паяче Отвратко“ от Диана Амфт

Издава: „Емас“
Дата на публикуване
: 18 септември 2019 г.
Превод: Василка Ванчева
Художник: Мартина Матос

За книгата: Малкото паяче Отвратко скоро ще става ученик и го вълнуват много въпроси. Какво учат децата всъщност в училище? Дали изобщо е интересно да учиш? И съвсем не на последно място: остава ли време за игри? С много любов авторката Диана Амфт и илюстраторката Мартина Матос отговарят на тези въпроси, за да събудят интереса на децата към училището.

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на martina.lambova@gmail.com поне няколко дни преди излизането ѝ на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.