fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 27 януари 2018 г.

7 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Следващото поколение“ от Барбара Тейлър Брадфорд

Издава: „Плеяда“
Дата на публикуване: 22 януари 2018 г.
Превод:  Нина Рашкова
Дизайн на корицата: Димитър Стоянов-Димо

За книгата:  Имението Кавендън – класическа сага за вярност и чест, за опасни тайни, страст и интриги, за любов и безпределна вярност.  Годината е 1938-а. Майлс и Сесили са успели да спасят имението, което е било на ръба на пропастта. Късметът винаги е бил на страната на Кавендънови. Дали и този път няма да им изневери, дали ще защити следващото поколение?

„Невъзможното бягство на Джини Мун“ от Бенджамин Ладуиг

Издава: „Хермес“
Дата на публикуване: 23 януари 2018 г.
Превод: Дора Габровска
Дизайн на корицата: Мариана Станкова

За книгата: Джини Мун обича да играе баскетбол, да свири на флейта и да чете поезия. Макар външно да прилича на повечето тийнейджъри, Джини е различна. Тя хапва точно девет гроздови зърна на закуска и отговаря само на един въпрос (защото има само една уста). Понякога се потапя толкова дълбоко в мозъка си, че забравя всичко, което се предполага, че знае. Джини намира дом при приемните родители Браян и Моура, които я обичат и закрилят. Но защо тогава прави всичко по силите си, за да се върне при биологичната си майка? Знаейки, че тя ще я нарани?

„500 ястия с риба и морски дарове, които непременно трябва да опитате“ от Джудит М. Фъртиг

Издава: „Книгомания“
Дата на публикуване: 22 януари 2018 г.
Превод: Христо Димитров
Дизайн на корицата: „Книгомания“

За книгата: Ако сте предубедени, че готвенето на рибата и морските дарове е трудно, то това издание ще ви разкрие тайните за подготовката, подходящата рецепта и необходимата техника. Представени са рецепти за различни случаи и ситуации – закуски, салати, леки обеди, вечери, за парти, a те са буквално от цял свят – от класически печени филета, здравословни ястия с ориз, френски изкушения до вдъхновените от азиатската кухня супа и къри.

„Кралска страст“ от Дженива Лий

Издава: „Егмонт“
Дата на публикуване: 22 януари 2018 г.
Превод: Гергана Дечева
Дизайн на корицата: Калина Мариянова-Даракчиева

За книгата: Александър, принц на Кеймбридж. Кралското лошо момче. Прокуденият наследник на трона. Той не е принцът на бял кон. Той е обсебващ. Той е опасен. И тя не може да му откаже… Двамата имат тайни, които биха могли да ги разделят, и докато папараците ги разкриват една след друга, тя трябва да вземе решение колко далеч е готова да стигне в името на Краля.

„Ничия земя“ от Дейвид Балдачи

Издава: „Обсидиан“
Дата на публикуване: 25 януари 2018 г.
Превод: Милко Стоименов
Дизайн на корицата: Николай Пекарев

За книгата: Джон Пулър е на осем години, когато майка му изчезва. Преди три десетилетия тя излиза от дома им във военната база Форт Монро и не се връща. Джон и брат му така и не научават дали е убита, или ги е напуснала. Разследването по случая е кратко и безуспешно. Днес то е възобновено, тъй като семейна приятелка обвинява генерал Пулър в убийството на съпругата му. Джон не може да разпита баща си, който страда от деменция. Подпомогнат от Вероника Нокс, негова партньорка в най-трудните ситуации, той се връща в миналото, за да открие истината за майка си.

„Размяната“ от Роджър Зелазни

Издава: „Ciela“
Превод: Светлана Комогорова-Комата
Дата на публикуване: 24 януари 2018 г.
Дизайн на корицата: Дамян Дамянов

За книгата: Едно от най-влиятелните имена на фентъзито и фантастиката се завръща отново на български език. В ново издание и с осъвременен превод на Светлана Комогорова-Комата излиза „Размяната” от магьосника Роджър Зелазни! Авторът на класиката  „Хрониките на Амбър” изгражда един пленителен свят, в който магия и технология сe изправят една срещу друга, а сблъсъкът помежду им е неизбежен.

„Ние сме нашият мозък“ от Дик Сваб

Издава: „Colibri“
Дата на публикуване: 26 януари 2018 г.
Превод: Мария Енчева
Художник на корицата: Стефан Касъров

За книгата: Професорът по невробиология Дик Сваб повежда читателя във вълнуващо пътешествие из най-сложно устроения човешки орган. Книгата му е своеобразна биография на мозъка, която още с появата си на пазара се превръща в световен бестселър. Вече не е тайна как точно функционира сивото ни вещество!

„Строго личен живот“ от Майкъл Фрейн

Издава: „Кибеа“
Дата на публикуване: 19 януари 2018 г.
Превод: Петър Скипп
Редакция: Анета Мечева
Художник на корицата: Красимира Деспотова

За книгата: Анкамбър е трудно дете от вътрешната класа, обитаващо свят на привилегии, лукс и самота. Но се влюбва в неправилния човек, помита куп норми и… животът започва. Все ще има някой непослушен, който иска всичко да му се случи и поставя себе си над комфорта. Футуристична приказка в „предсказателно сегашно време“. Стряскаща антиутопия и резлива социална сатира по британски канон. Увлекателен интелигентен разказ (справка – шедьовърът „Стремглаво“). И защо ли четем антиутопия от 1968 като утрешен вестник.

„Лято по френски“ от София Наш

Издава: „Изток-Запад“
Дата на публикуване: 26 януари 2018 г.
Превод: Елена Павлова
Редакция: Вера Янчелова
Художник на корицата: Фиделия Косева

За книгата:Щипка фантастика, чаена чаша хумор и голяма супена лъжица романтика са съставките, които ще откриете в романа „Лято по френски”. Авторката София Наш разказва историята на една жена, която се връща във Франция, за да продаде къщата на дядо си, но в нея открива неочакван шанс да започне отначало.

„Седемте сили“ от Алекс Ровира

Издава: „Хеликон
Дата на публикуване: 26 януари 2018 г.
Превод: Лора Атанасова
Художник на корицата: „Skyprint“

За книгата: Новата книга на Алекс Ровира задава нови въпроси: Кой е ключът, с който да преобразим живота си? В каква степен съдбата ни е предопределена? Наистина ли можем сами да изградим бъдещето си? И какво ни пречи да постигнем всичко, за което мечтаем?

Бакъреният кон“ от Марин Урумов

Издава: „Lexicon
Дата на публикуване: 26 януари 2018 г.
Редакция: Елка Димитрова
Художник на корицата: Любомир Славков

За книгата: Това е първата книга с разкази на един самобитен писател – сюжети от живота и за живота, често невероятни – като самия живот. В „Бакъреният кон“ Марин Урумов ни среща с хора и съдби, завихрени в български истории от различни времена и места. Роден разказвач, авторът живописно изобразява късове реалност – от епохата преди Освобождението до прехода на 1990-те и след това.

Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на martina@azcheta.com поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.