fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 28 януари 2017

3 мин.

Всяка седмица „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете новия ни специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Българската дилема. Записки по нашето двумислие“ 0т Тони Николов„Българската дилема. Записки по нашето двумислие“ от Тони Николов

Издава: Хермес

Дата на публикуване: 26 януари 2017 г.

За книгата: Един народ може да загърби за известно време истината, да се окайва, оплаква и хвърля цялата вина върху другите, историята и лошото стечение на обстоятелствата. Ала идва миг, когато безвремието свършва, той е принуден да си поеме дъх и да отвори широко очи. Картината, разкрила се пред взора му, може и да е съкрушителна.

„Момичето, което обичаше Том Гордън” от Стивън Кинг„Момичето, което обичаше Том Гордън” от Стивън Кинг

Издава: Сиела

Дата на публикуване: 27 януари 2017 г.

Преводач: Слави Ганев

Художник на корицата: Живко Петров

За книгата: Неиздаваният досега на български роман на Стивън Кинг „Момичето, което обичаше Том Гордън” проследява мислите на едно момиче, което за няколко дена пораства с години благодарение на сблъсъка си с природата и което достига до ръба на смъртта и там открива истинската сила на живота. В типичния си стил Кинг показва колко опасна и ужасна може да бъде гората, но също така и колко упорит и силен може да бъде човекът, решен на всяка цена да оцелее.

„Мейк Бългерия грейт агейн” от Лола Монтескьо„Мейк Бългерия грейт агейн” от Лола Монтескьо

Издава: Труд

Дата на публикуване: 23 януари 2017 г.

Художник на корицата: Венета Гергова

За книгата: „Мейк Бългерия грейт агейн“ е втората книга с фейлетони на журналистката от „24 часа“ Капка Тодорова, която публикува всяка седмица сатирична колонка във вестника под името Лола Монтескьо. И докато в „Секс, мусака и революции“ шегите са на тема майки, възпитание и семейство, то във второто издание подборката е изцяло от фейлетони на политическа тема.

„Ваещият с ножове“ от Ървин Уелш„Ваещият с ножове“ от Ървин Уелш

Издава: Колибри

Дата на публикуване: 27 януари 2017 г.

Преводач: Деян Кючуков

Художник на корицата: Стефан Касъров

За книгата: Франк Бегби се завръща отново! Съдбата, която го изпраща от слънчева Калифорния в Единбург, отприщва старата агресия. Независимо дали работи с глина или с жива плът, неговият талант, както сам си дава сметка, е да наранява хората.

Приказка за доктор Томсън и неговите приятели животните: Един специален болен„Приказка за доктор Томсън и неговите приятели животните: Един специален болен“

Издава: Фют

Дата на публикуване: 23 януари 2017 г.

 

За книгата: Знаете ли, че близо до една вековна гора има малко селце – нищо и никакво, съвсем обикновено. Работата е там, че сред старите дървета в покрайнините на гората живее един необикновен човек, който говори с животните. Името му е Тим Томсън. Наричат го също Доктора на животните. В къщата му винаги е весело, защото винаги е пълно с животни. Приказка с цветни илюстрации, подходяща за деца от 4-9 години.

„Отвъдно време. Последни стихотворения” от Здравко Кисьов„Отвъдно време. Последни стихотворения” от Здравко Кисьов

Издава: Ерго

Дата на публикуване: 26 януари 2017 г.

Съставителство, предговор, картини и оформление: Роман Кисьов

За книгата: Прощапулник в поредицата „Нова българска лира“ през 2017 година е книгата с непубликувани последни стихотворения на Здравко Кисьов „Отвъдно време. Последни стихотворения”, под съставителството и художественото оформление на Роман Кисьов.