fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 29 април 2017

5 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

​​​„​ЗАПОВЕД ЗА АРЕСТ. Как станах враг номер едно​ ​на Путин“ ​от ​Бил Браудър

Издава: Слънце

Дата на излизане: 27 април 2017 г.

Преводач: Павел Талев

Художник на корицата: Кремена Петрова

За книгата: ​Книгата проследява изключителната история на американския бизнесмен Бил Браудър. След дълги години на успешен бизнес в Русия един ден всичко се обръща наопаки. Браудър и неговият адвокат Сергей Магнитски разкриват изумителна финансова измама, в която са замесени висши​ руски​ правителствени служители.

„Човекът, който търси“ – научнофантастични разкази

Издава: Лексикон

Дата на публикуване: 25 април 2017 г.

За книгата: „Човекът, който търси“, сборник научнофантастични разкази на български автори, публикуван за първи път през 1964 г. Ако обичаш фантастичното и загадъчното, ако не си загубил приключенския си дух и до днес, ако детската ти мечта да откриваш нови светове не е погинала – това е твоята книга. Включва шестнадесет разказа, написани по време на златните години на жанра, но звучащи съвременно и днес.

„Феноменът ZARA“ от Ковадонга О’Шей

Издава: Жануа-98

Дата на публикуване: 24 април 2017 г.

Преводач: Даня Доганова

За книгата: Тази книга е историята на успеха на една от най-влиятелните компании, която предизвика революция в производството и търговията с дрехи. Зад всичко това стои Амансио Ортега – създателят на Inditex, най-заможният европеец, четвърти в класацията на Forbes за най-богатите хора.

„Маслиновата ферма” от Каръл Дринкуотър

Издава: Хермес

Дата на публикуване: 27 април 2017 г.

Преводачи: Венера Атанасова и Паулина Мичева

За книгата: „Маслиновата ферма“ от Каръл Дринкуотър – една история за живота, любовта и зехтина в Прованс, която ще ви накара да мечтаете. Книгата ще се хареса на почитателите на Франсис Мейс и поредицата за Тоскана.

„Методът Virgin“ от Ричард Брансън

Издава: AMG Publishing

Дата на публикуване: 28 април 2017 г.

Преводач: Бистра Георгиева

За книгата: Интересните истории от богатия личен опит на Брансън ни позволяват да надникнем в същността на един забележително различен и авантюристичен лидерски модел. Разберете защо забавлението, страстта и изкуството на слушането са ключовите елементи на това, което голямото му семейство от служители нарича „Методът Virgin“.

„Кърпена глава 2: Окото на пирата“ от Гай Бас

Издава: Фют

Дата на публикуване: 24 април 2017 г.

За книгата: Eдно МАЛКО същество отплава на ГОЛЯМО приключение. Последвайте забравеното създание на един луд професор, което се готви за почтиживот в открито море. „Кърпена глава 2: Окото на пирата“ е с графични илюстрации, подходяща за деца между 7 и 12 години.

„Моето нещо“ от Марси Лин Къртис

Издава: Егмонт

Дата на публикуване: 29 април 2017 г.

Преводач: Йоана Гацова

За книгата: Маги Сандърс може и да е сляпа, но определено не е съгласна да бъде съжалявана. Най-голямото доказателство за това е една дълго планирана училищна шега. Маги я нарича гениална. Съдията – нелегална. И докато Маги е на пробация, размишлявайки над погубените си мечти и начина, по който приятелите ѝ са я изоставили… Тя проглежда отново. Но само за един човек, който не прилича на никого, когото Маги е срещала досега.

„Сол при солта“ от Рута Сепетис

Издава: Сиела

Дата на публикуване: 25 април 2017 г.

Преводач: Елена Павлова

Адаптация на корицата: Дамян Дамянов

За книгата: Най-добрият YA Fiction за 2016 г. ще ви пренесе през януари 1945. Четирима бегълци. Четири тайни. Всеки от тях – роден в различна страна. Всеки от тях – преследван от трагедия, лъжи и война. Хиляди отчаяни бежанци се стичат към бреговете, докато съветските войски настъпват в гръб, и пътищата им се пресичат на борда на „Вилхелм Густлоф” – кораб, който обещава спасение и свобода. Но не всички обещания могат да бъдат спазени.

„Летни лъжи“ от Бернхард Шлинк

Издава: Колибри

Дата на публикуване: 28 април 2017 г.

Превод: Жанина Драгостинова

Художник на корицата: Димитър Овчаров

За книгата: Големият майстор на съвременната немска литература разказва късчета от вълнуващите животи на гениално изградени персонажи. Пътят към първата любов, последно лято в залеза на живота, изграждане на нова връзка с родителите, драматични взаимоотношения между съпрузи и колебливи неосъществени любовни признания са само малка част от тихите тъги на героите в тези истории…

„Хаос“ от Патриша Корнуел

Издава: Бард

Дата на публикуване: 24 април 2017 г.

Преводач: Милко Стоименов

За книгата: В най-новия роман от поредицата за доктор Кей Скарпета Корнуел ни показва отново защо е № 1 сред авторите на криминални бестселъри, майстор на изненадващите обрати и нестихващото напрежение.

„Кукувуца кука: аудиокнига“ от Георги Божинов

Издава: Audioknigi.bg

Дата на публикуване: 26 април 2017 г.

Чете: Звезделин Минков

За книгата: Сборникът „Кукувица кука“, събрал прекрасни документални разкази и пътеписи от майстора на перото Георги Божинов, дълги години потънал в забрава и недооценен от съвременниците си.

„Пчелица” от Анатол Франс

Издава: Лист

Дата на публикуване: 28 април 2017 г.

Преводач: Мария Далчева

Художник: Любен Зидаров

За книгата: Анатол Франс съчинява приключенията на Пчелица и Жорж в света на джуджетата и русалките през 1882 г. Пред познати и критици обяснява мотивацията си да напише необикновената история: хлапетата се нуждаят от вълшебство, да мечтаят и да развиват своята фантазия.

Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.