fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 29 юли 2018 г.

6 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!


„Все още аз“ от Джоджо Мойс

Издава: „Хермес“
Дата на публикуване:  24 юли 2018 г.
Превод: Илвана Гарабедян
Редакция: Ивелина Балтова
Дизайн на корицата: Мариана Станкова

За книгата: Луиза пристига в Ню Йорк, готова да започне нов живот. Следвайки завета на Уил, тя е решена да прави по нещо различно всеки ден и да казва „да“ на новите преживявания. Работата й осигурява достъп до света на супербогатите и я изправя пред неподозирани предизвикателства.
Лу вярва, че е влюбена в парамедика Сам, и се опитва да запази връзката им въпреки хилядите километри, които ги делят. Но случайна среща с красивия и самоуверен Джошуа на светско събитие я разколебава. Той й напомня за Уил и живота, който са можели да имат заедно.


„Психо“ от Робърт Блох

Издава: „Сиела“
Дата на публикуване: 25 юли 2018 г.
Превод: Николай Аретов
Редакция: Милена Братованова
Дизайн на корицата: Живко Петров

За книгата: „Психо” от Робърт Блох – един от иконичните психологически трилъри, по който Алфред Хичкок създава незабравимата си филмова адаптация, може да бъде открит с ново издание отново в книжарниците.
Тя е изгубена в бурята бегълка. Откраднала е 40 000 долара, за да бъде със своя любим, но прави грешен завой на пътя. Принудена е да прекрачи прага на тъмен мотел, захвърлен в нищото. И тогава попада на Норман Бейтс, саможив особняк, който много обича майка си… За какво живеем и струва ли си да рискуваме всичко в името на парите, каква е границата между убийството и милувката и как връзката родител – дете може да излезе извън контрол – един от най-добрите ужаси на миналия век ще ви накара да се усъмните в собствения си разум.


„Природата лекува“ от Клеменс Арвaй

Издава: „Ера“
Дата на публикуване: 26 юли 2018 г.
Превод: Добромила Парушева, Ваня Пенева
Редакция: Евгения Мирева
Дизайн на корицата: Живко Петров

За книгата:Как растителните вещества в гората стимулират нашата имунна система? Кои свойства на природата могат да се използват в борбата срещу рака? Какъв е лечебният потенциал на общуването с животни? Как прекият контакт с природата влияе на нашите органи и клетки? Клеменс Арвай ни дава достъпни и полезни насоки как да използваме лечебната сила на природата. „Природата лекува“ е интересна, полезна и интригуваща книга за всеки съвременен човек, независимо от това в какъв вид медицина вярва – академичната, алтернативната, аюрведичната, холистичната.


„Колелото на Осхайм“ от Марк Лорънс

Издава: „Бард“
Дата на публикуване: 23 юли 2018 г.
Дизайн на корицата: Мегахром

За книгата: Епичното фентъзи на Марк Лорънс продължава със завръщането на един принц от недрата на Ада, за да се включи в най-голямата си битка досега – между живите и мъртвите.
Всички ужаси на Ада стоят между Снори вер Снагасон и спасението на семейството му – ако мъртвите изобщо могат да бъдат спасени. За Джалан Кендет единственото, което е от значение, е да се измъкне жив и с ключа на Локи. Творението на бога-мошеник е способно да отвори всяка ключалка, всяка врата и може да се окаже ключ към щастието на Джалан в света на живите.
Джалан възнамерява да се върне към трите неща, които са били в основата на безделническия му и развратен живот: вино, жени и хазарт. Съдбата обаче има други, по-мащабни планове. Колелото на Осхайм се върти все по-бързо и ще разцепи света, ако не бъде спряно. Когато надвисне краят на всичко и няма къде да бягаш, дори най-големият страхливец трябва да намери нови отговори.


„Просто Рич. За Amway, живота и житейските уроци“ от Рич Девос

Издава: „Жануа-98“
Дата на публикуване: 24юли 2018
Преводач: Евелина Пенева
Редактор: 
Васил Койнарев
Дизайн на корицата:
 Мина Ядкова

За книгата: Една изключителна история за живота на Рич Девос – съоснователя на Amway, разказваща пътя на големия бизнесмен от детските години и строгото възпитание вкъщи и в училище, през първите продажби на вестници и срещите с клиенти от врата на врата, до речите по време на срещи на компанията пред многомилионни аудитории по цял свят.


„Отвъд зимата“ от Изабел Алиенде

Издава: „Колибри“
Дата на публикуване: 27 юли 2018 г.
Превод: Маня Костова

За книгата: „Отвъд зимата“ ни пренася в Бруклин в сърцето на страховита снежна буря, която преплита три съдби в необикновено приключение. Благодарение на него героите успяват да излекуват дълбоки рани от преживени болки, да се отърсят от смазващия товар на страшни спомени и пречистени да продължат с надежда напред. Заплитайки интригуваща криминална драма, Исабел Алиенде проследява живота на своите персонажи с присъщата си човечност и проникновение и поднася вълнуващ разказ за многоликия съвременен свят. Този разказ е напрегнат, белязан с мъка, терзания, потресаваща бедност, насилие и престъпност, но в него все пак си проправят път добротата и любовта, защото „не земното притегляне, а спояващата сила на любовта държи света в равновесие“.


„Слънчева буря“ от Оса Ларшон

Издава: „Емас“
Дата на публикуване: 23 юли 2018г.
Превод: Радослав Папазов
Редактор: Цвета Германова
Художник: Живко Петров

За книгата:Полярна нощ в далечния шведски Север. Оскверненото тяло на млад пастор лежи върху пода на църквата, която сам е основал. А в черното небе над малкия град висят яркоцветните спирали на Северното сияние…
„Биде вечер, биде утро, ден първи.“
Смразяващо начало на смразяващ роман, първият на известната днес Оса Ларшон, който ѝ донася престижната награда на Шведската академия на криминалните автори за литературен дебют и я превръща в международна литературна сензация.


Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на martina@azcheta.com поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.