fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 3 февруари 2017

5 мин.

Всяка седмица „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете новия ни специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Най-щастливото момиче на света” от Джесика Нол

Издава: Хермес

Дата на публикуване: 2 февруари 2017 г.

Преводач: Павлина Миткова, Нина Русева

За книгата: Ани привидно има всичко, за което може да се мечтае: секси фигура, бляскава кариера в модно списание, дизайнерски дрехи, красив и богат годеник – идеалния живот, който й гарантира защита и сигурност. Така че никой да не е в състояние отново да я нарани. Но Ани има тайна. Амбицията й да успее на всяка цена прикрива болезнено преживяване от миналото.

„Кратка история на почти всичко” от Бил Брайсън

Издава: Сиела

Дата на публикуване: 31 януари 2017 г.

Преводач: Маргарита Хаджиниколова

Художник на корицата: Дамян Дамянов

За книгата: Една от най-значимите книги в съвременната научнопопулярна литература се завръща на пазара. В „Кратка история на почти всичко” носителят на европейската награда „Декарт” Бил Брайсън по забавен начин обобщава най-важното и най-интересното, което трябва да знаете за съвременната физика, астрономия, биология, генетика, геология и изобщо за развитието на природните науки през последното столетие.

„Girl Code” от Кара Алвил Лейба

Издава: AMG Books

Дата на публикуване: 31 януари 2017 г.

Преводач: Венета Корнезова

За книгата: Girl Code е предназначена за дамите предприемачи, за професионалистките, за жените, които ходят на работа, но допълнително развиват собствен бизнес, както и за тези, които искат да се усъвършенстват. Ще ви научи как да вярвате в себе си, как да установите връзка с вътрешния глас, питащ „защо“, как да изкорените завистта и в крайна сметка да овладеете силата на общуването.

„Полезните гадости. Енциклопедия с капачета”

Издава: Фют

Дата на публикуване: 31 януари 2017 г.

За книгата: Човешкото тяло произвежда някои неща, които са твърде отблъскващи, затова е прието да не говорим за тях. Без тези неща обаче тялото ни не би могло да функционира. Въпреки че ги намираме за противни и дори гнусни, те са неизменна част от живота ни, даже нещо повече – животът ни би бил невъзможен без тях. Ето защо е добре да знаем повече за „гадостите“, произвеждани от тялото ни.

​„Пътешественикът“ ​от ​​Ян Якоб Слауерхоф

Издава: Слънце

Дата на публикуване: 2 февруари 2017 г.

Преводач: Анета Данчева-Манолова

За книгата: „Пътешественикът“ е книга за загадъчната съдба, изпълнена с увлекателни пътувания, приключения и духовни търсения, на главния герой. Трийсетте години на XX век. След дълго обикаляне по света мистериозният ирландец Камерън пристига по море в Китай в търсене на смисъла на своето съществуване. В огромната страна времената са бурни. Силно желаещ да избяга от миналото си, той неволно е въвлечен в контрабанда на оръжие и опиум от непроницаемия спекулант Хсю, който използва трагедията на мизерстващия народ за собствена облага.

„Двойственият език в медиите: езикът на политическата коректност vs езика на омразата“ от Андреана Ефтимова

Издава: Просвета

Дата на публикуване: 31 януари 2017 г.

Художник на корицата: Веселин Праматаров

За книгата: Термините политическа коректност и език на омразата не са лингвистични термини, въпреки че обозначават феномени, които имат предимно речево проявление. Политическата коректност и езикът на омразата са идеологически основи за определен тип езиково прогнозиране и планиране, а по-генерално – и за определена езикова политика.


„В очакване на Боджангълс“ от Оливие Бурдо

Издава: Колибри

Дата на публикуване: 03 февруари 2017 г.

Преводач: Росица Ташева

За книгата: Колко са крачките от бунта срещу реалността до клиничното безумие? Роман, който учи как да се обичаме шеметно и да бъдем велики родители. Една история, която усмихва и ранява. Героите са едни шантави и лудо влюбени родители, техният щастлив син и онази магична песен на Нина Симон.

„Първите седем“ от Боян Петров

Издава: Вакон

Дата на публикуване: 03 февруари 2017 г.

За книгата: „Първите седем“ е побрала изключителния опит на алпиниста, придобит на седем от най-високите върхове на планетата. От „прохождането“ в планините и младежките мечти, през изпитанията и успехите на първите седем- и осемхилядници, до болката от загубата на приятел, останал завинаги на скалите – разказът на Боян е триумф на волята, възможен само когато всяка мисъл и всеки мускул са впрегнати в изпълнението на заветната цел…

„Носталгия по варварите“ от Христо Стоянов

Издава: Лексикон

Дата на публикуване: 1 февруари 2017 г.

За книгата: „Носталгия по варварите“ е сборник с избрани произведения от поезията на Христо Стоянов. „Животът е единствената ситуация, от която няма да излезем живи. Но пробвайте, опитвайте непрекъснато. Може първият да сте вие…“

„Изповеди от килията“ от Борислав Радославов

Издава: Труд

Дата на публикуване: 31 януари 2017 г.

За книгата: Разследващият журналист от националния ежедневник „България Днес” Борислав Радославов и неговият колега фото-журналистът Борислав Трошев са събрали в „Изповеди от килията” интервюта с най-опасните и осъдени убийци в България.
Книгата може да послужи като учебник при подготовка на полицейски кадри, тъй като е опит да се навлезе в психологията на престъплението, опит чрез интервюто да бъдат разкрити какви са вътрешните мотиви на престъплението, какво е подтикнало престъпниците да отнемат живот, чувстват ли вина…

Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането й на пазара.