fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 6 май 2017 г.

5 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

​​​„​Каравал“ ​от ​Стефани Гарбър

Издава: Бард

Дата на излизане: 2 май 2017 г.

Преводач: Милена Илиева

За книгата: ​Скарлет и Тела никога не са напускали своя мъничък остров и отдавна копнеят за чудесата на Каравала, ежегодното едноседмично представление, където на публиката е позволено да участва в шоуто наравно с артистите. Каквото и да сте чували за Каравала, действителността надхвърля чутото. Каравалът е повече от игра или представление. Ако на света съществува магия, най-вероятно е да я намерите именно там.

„Отмъщението на конгресмена“ от Майк Лосън

Издава: Обсидиан

Дата на публикуване: 4 май 2017 г.

Преводач: Боян Дамянов

За книгата: „Човекът, който търси“, сборник научнофантастични разкази на български автори, публикуван за първи път през 1964 г. Ако обичаш фантастичното и загадъчното, ако не си загубил приключенския си дух и до днес, ако детската ти мечта да откриваш нови светове не е погинала – това е твоята книга. Включва шестнадесет разказа, написани по време на златните години на жанра, но звучащи съвременно и днес.

„Ветровете ни мраморни” от Николай Табаков

Издава: Лексикон

Дата на публикуване: 3 май 2017 г.

За книгата: Омагьосан речен бряг, населен със страхотни типажи, изплували от дълбокото на народопсихологията – едновременно светли и тъмни, и най великите европейци, гении, политици, философи. Няма да усетите как сте я преполовили.

„Кралска клетка” от Виктория Айвярд

Издава: Сиела

Дата на публикуване: 2 май 2017 г.

Преводач: Деница Райкова

Адаптация на корицата: Стоян Атанасов

За книгата: В спиращата дъха третa част на бестселъровата поредица „Алена кралица“ лоялността и верността са поставени под въпрос от всички страни. Очакват ви изненади и обрати.. Когато кръв се обръща срещу кръвта и огън – срещу огъня, ще остане ли изобщо някой да потуши пожара?

„Приказки на Дядо Пънч“ от Панчо Панчев-Дядо Пънч

Издава: Софтпрес

Дата на публикуване: 2 май 2017 г.

За книгата: „Приказки на Дядо Пънч“  ни пренася през разстоянията и времето, за да ни срещне с чудати герои, вълшебни предмети и реални ценности. В книгата са събрани 27 от най-обичаните приказки на усмихнатия разказвач. Сред тях е и неиздаваната досега „Кукла Букла“ – историята на една малка кукла с голяма мечта, често сравнявана с „Малкият принц“.

„Записки под възглавката“ от Сей Шонагон

Издава: Апостроф

Дата на публикуване: 2 май 2017 г.

Преводач: Цветана Кръстева

Дизайн на корицата: Яна Аргиропулос

За книгата: През 993 г. Сей Шонагон постъпва в свитата на императрица Садако и с това е поставено началото на една изцяло нова и вълнуваща част от нейния живот, който тя решава да опише в „Записки под възглавката“. Книгата е в жанра дзуйхицу (букв. по пътя на четката), който съчетава в себе си белезите на есе и литературна проза.

„Човекът, който пресмяташе“ от Малба Тахан

Издава: Колибри

Дата на публикуване: 5 май 2017 г.

Преводач: Даниела Александрова

Художник на корицата: Стефан Касъров

За книгата: Малба Тахан претворява математиката в съвременна арабска приказка. Пътят към Багдад среща разказвача с даровит пастир. Странникът е математически магьосник, който с уменията си успява да се измъкне от всевъзможни ситуации. Книга, с която проумяваме света на числата, но не и този на писателя. Ами ако Малба Тахан не съществува? Кой ни разказва всъщност…?

„Импириум“ от Хенри Х. Неф

Издава: Егмонт

Дата на публикуване: 6 май 2017 г.

Преводач: Александър Маринов

За книгата: Династията Фереджин управлява Импириум над три хиляди години. Но когато магията на фамилията започва да избледнява, с нея си отива и влиянието й над империята… Хейзъл – най-младият член на кралското семейство – е щастлива да остави управлението на сестрите си, но императрицата има други планове за нея. Хоб, обикновен гражданин от външните светове, е изпратен в града, за да служи на Фереджин… И да ги шпионира. Единият трябва да защити династията. Другият – да я унищожи.

„Правилата на брака“ от Хариет Лърнър

Издава: Хермес

Дата на публикуване: 4 май 2017 г.

Превод: Цветелина Лакова

За книгата: В „Правилата на брака“ Хариет Лърнър – уважаван психотерапевт и семеен консултант, предлага практични съвети за преодоляване на проблемите във връзката и възвръщане на хармонията между партньорите. Разковничето на успешната връзка в 100 прости правила. Кратко, ясно и разбираемо авторката предлага изпитани рецепти за подобряване на отношенията. Съветите са разумни и приложими, а чувството за хумор на Хариет Лърнър прави „Правилата на брака“ приятно и полезно четиво.

„Наръчник за дома“ от Сара Бейкър

Издава: Вакон

Дата на публикуване: 3 май 2017 г.

Превод: Цветелина Лакова

За книгата: Когато всяка вещ е на мястото си обаче, атмосферата става по-хармонична, умът – по-бистър, а около вас се отваря повече пространство, където да превръщате мечтите си в реалност. Без значение дали става въпрос за подреждане, избор на осветление, поддържане на градината, или обезопасяване на детската стая, практичният „Наръчник за дома“ ще ви помогне да изградите една здравословна и уютна домашна среда за вас и вашите близки.

„Единственият спомен на Флора Банкс” от Емили Бар

Издава: Кръгозор

Дата на публикуване: 4 май 2017 г.

Преводач: Илияна Бенова–Бени

За книгата: 17-годишната Флора не помини нищо, защото няма краткотрайна памет. Но една вечер се целува с Дрейк и това остава единственият й спомен. На следващата сутрин момчето заминава за Свалбард, Норвегия, и Флора тръгва на път съвсем сама, за да открие истината за себе си. Но намира много повече…

Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.