fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 7 октомври 2017 г.

5 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Истинска измама“ от Е. Локхарт

Издава: Егмонт

Дата на публикуване: 7 октомври 2017 г.

Дизайн на корицата: Стоян Атанасов

За книгата: Това е историята на една млада жена, чиято дяволска изобретателност е нейният билет към очарователен живот. Но колко пъти е възможно да се претвори наново? Ти ще отсъдиш…

„Виновни до доказване на противното“ от Лиан Мориарти

Издава: Хермес

Дата на публикуване: 5 октомври 2017 г.

Преводач: Вихра Манова

За книгата: Шестима отговорни възрастни. Три сладки дечица. Едно дружелюбно кученце. Поредният обикновен, приятен уикенд в предградията на Сидни. Какво би могло да се обърка?

„Човекът, който виждаше отвъд лицата“ от Ерик-Еманюел Шмит

Издава: ЕРА

Дата на публикуване: 5 октомври 2017 г.

Преводач: Гриша Атанасов

За книгата: В „Човекът, който виждаше отвъд лицата“ Шмит продължава да изучава тайнствата на душата в един напрегнат роман, който умело преплита абстрактното с реалното. Той поставя фокуса върху изключително наболяла тема, която  предизвиква множество дебати в обществото. С неподражаемия си изказ, Шмит успява едновременно да докосне сърцето и да разбуди разума. Да накара читателя да задава въпроси и да търси отговори.

„За западния тероризъм. От Хирошима до дроновете” от Ноам Чомски и Андре Влъчек

Издава: Сиела

Дата на публикуване: 2 октомври 2017 г.

Превод: Марианна Панова

Дизайн на корицата: Фиделия Косева

За книгата: В „За западния тероризъм” Чомски и Влъчек избягват да говорят за „добри” и „лоши”, за „наши” и „чужди” в международната политика. Вместо това те поглеждат на нея от гледната точка на човешките права и съдбите на хората – не само на европейците и американците, но и онези в Третия свят, които твърде често забравяме и чиито страдания често отсъстват от новинарските емисии, въпреки огромния брой жертви на понякога смятаните за справедливи войни, водени от Запада.

„Пътят към Тива“ от Яница Радева

Издава: Парадигма

Дата на публикуване: 2 октомври 2017 г.

Дизайн на корицата: Маргарита Дончева

За книгата: Романът „Пътят към Тива“ ни отвежда в Античността. Сюжетът проследява детството и младостта на Едип до стигането му в Тива като се редуват епизоди от житейските перипетии на двамата главни персонажи – Едип и жрицата Дора. Романът започва със свещен лов в Ефес, по време на който Едип губи приятел…

„Жажда” от Ю Несбьо

Издава: Емас

Дата на публикуване: 3 октомври 2017 г.

Превод: Ева Кънева

Дизайн на корицата: Живко Петров

За книгата: Осло, Норвегия. Серия зловещи убийства разтърсват града. Почеркът е един и същ: след уговорени срещи в приложение за запознанства неуловим маниак разкъсва с метални зъби гърлата на млади жени, изпивайки кръвта им. Единственото, на което полицията се натъква, са гротескните останки от чудовищните пиршества. Без улики, без заподозрени и без време за губене, местните власти нямат друг избор, освен да се обърнат към единствения човек, способен да спре зверствата.

„Роалд Дал. Животът зад легендата” от Доналд Стърок

Издава: Enthusiast

Дата на публикуване: 5 октомври 2017 г.

Преводач: Мариана Христова

Художник: Яна Аргиропулос

За книгата: В тази майсторска биография, написана с безпрецедентен достъп до личните документи на Дал и до стотици новооткрити писма, Доналд Стърок разбулва много скрити досега аспекти на необикновения живот на Дал: ужасяващите му преживявания като военен пилот; годините, прекарани във Вашингтон през Втората световна война; болката, предизвикана от трите нещастия, които поразяват семейството му през 60-те години на ХХ век.

„По действителен случай“ от Делфин дьо Виган

Издава: Колибри

Дата на публикуване: 6 октомври 2017 г.

Превод: Росица Ташева

Дизайн на корицата: Стефан Касъров

За книгата: След поредното представяне на новата си книга известна писателка се запознава с красивата и елегантна Л. Двете се сприятеляват все повече, докато постепенно, от приятелка и утешителка, Л. се преобразява в демонична фигура и обсебва живота и душата на писателката. Вследствие на нелеп инцидент двете се оказват затворени в провинциална къща, където истинската природа на Л. се разкрива в цялата си чудовищност.
Книгата е екранизирана от Роман Полански и с неговия филм ще бъде открит фестивалът Cinelibri на 11 октомври от 19:00 ч. в зала 1 на НДК.

„Как Колето Панкин летя за Бразилия, а Петята Ершов хич не вярваше” от Даниил Хармс

Издава: Лист

Дата на публикуване: 5 октомври 2017 г.

Преводач: Бойко Ламбовски

Художник: Дамян Дамянов

За книгата: В зората на сталинския терор и битката за електрификация на целия СССР геният на абсурдизма Даниил Хармс, който никак не обичал децата, качва две момчета на аероплана за Бразилия. Подобен сюжет звучи леко абсурдно, но е факт – през 1928 г. Хармс пише историята „Как Колето Панкин летя за Бразилия, а Петята Ершов хич не вярваше” и тя се нарежда сред най-известните му произведения.

Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.

[ + ]