fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 8 април 2017 г.

5 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Чашата на мъртвеца” от Сюзън Спан

Издава: Труд

Дата на излизане: 3 април 2017 г.

Преводач: Антония Стоянова

За книгата: „Чашата на мъртвеца” е великолепна историческа загадка, която ни пренася в Япония по времето на шогуните. Третата книга от поредицата с криминални разследвания на шиноби Хиро Хатори въвлича читателя в една елегантно вплетената загадка. Годината е 1565 г. Възрастен занаятчия е открит мъртъв недалеч от пивоварната на Джинджиро и всички доказателства сочат към пивоваря.

„Черните лилии“ от Мишел Бюси

Издава: Ентусиаст

Дата на публикуване: 4 април 2017 г.

Преводач: Силвия Колева

Дизайн на корицата: Яна Аргиропулос

За книгата: Историята започва с едно брутално убийство – Жером Морвал, чиято страст към картините на великия художник се конкурира единствено със страстта му към жените, е намерен мъртъв. В джоба му е открита картичка за рожден ден с необичаен надпис: „Съгласен съм мечтите със закон да станат престъпление”.

„Годишни времена” от Юлияна Величковска

Издава: Ерго

Дата на публикуване: 6 април 2017 г.

Преводач: Поли Муканова

Художник на корицата: Йоана Иванова

За книгата: Роман, който не само може да се чете, но може и трябва да се преживее с всичките сетива и с всичките истерии и терапии на детството. Роман, който трябва да се прегърне като дете и в него едновременно да се търсят и детето, и жената.

„Изгубена в книга“ от Дженифър Донъли

Издава: Егмонт

Дата на публикуване: 3 април 2017 г.

Преводач: Лили Христова

За книгата: Сред томовете в библиотеката на Звяра е скрита една много специална книга. Бел я открива и с нейна помощ се озовава в един напълно нов свят. Но дали всичко там е такова, каквото изглежда? И дали младото момиче ще успее да се върне у дома, или историята ще я погълне завинаги?

„Лабиринтът: Кодът на болестта“ от Джеймс Дашнър

Издава: Бард

Дата на публикуване: 3 април 2017 г.

Преводач: Юлиян Стойнов

Дизайн на корицата: Студио „Megachrom”

За книгата: В тази история, предхождаща събитията от „Лабиринтът – Невъзможно бягство“, се съдържат всички важни отговори. Как ЗЛО събра езерните? Кои са група Б? И на чия страна са в действителност Томас и Тереза? Ще бъдат разобличени лъжи. Ще бъдат разкрити тайни. Ще се разбере кой кому е верен. И никой няма да предположи какво иде накрая. Защото преди да го има лабиринта, е имало „Кодът на болестта“.

„Най-важните неща” от Карън Уайът

Издава: Ентусиаст

Дата на публикуване: 6 април 2017 г.

Преводач: Снежана Милева

За книгата: Д-р Карън Уайът прекарва по-голяма част от 25-годишната си практика в грижи за пациенти в старчески домове, хосписи и приюти за бездомни. Тя става свидетел как в края на земния си път хората правят равносметка на постигнатото и придобиват по-различна перспектива за наистина важните неща в живота.

„Каталог на душите По“ от Мария Станкова

Издава: Лексикон

Дата на публикуване: 6 април 2017 г.

За книгата: Съдбата… Това неконтролируемо същество. Съдбата живее свой живот, има собствено мнение, поведението й е непредвидимо. Накъде ни води тя? Разбира се към естествения край на живота, който всъщност е едно начало. Тази книга е за греховете и изплащането им. Изплащаме винаги сега. Ще се изненадате, когато разберете, че повтаряте родовата съдба.

„Токая Гранде“ от Жоржи Амаду

Издава: Колибри

Дата на публикуване: 7 април 2017 г.

Преводач: Александър Керемидаров

За книгата: През погледа на вълшебника на словото Жоржи Амаду историята на Токая Гранде (Голямата засада) не е суха хроника, нито апотеоз на знаменателни събития и паметни дати, а художествен летопис, изтъкан от човешки съдби, от тъмни страсти и гореща чувственост, от благородство и свирепа мъст, от несбъднати копнежи за честити бъднини, пропит с дъх на кръв, на благодатна земя, на мъжка сила и на женска плът.

„Как змейчето прояло отново оризова каша“ от Феридун Орал

Издава: Емас

Дата на публикуване: 4 април 2017 г.

Преводач: Сабрие Тете

За книгата: Всяка сутрин мама змеица слагала на своето змейче купичка топла оризова каша за закуска. Но един ден нейното пораснало вече дете решило, че кашата вече не е за него и трябва да намери нещо по-добро, нещо различно. Така започнало пътешествието на малкия змей през поля и гори в търсене на нещо ново, за да стигне накрая… Къде ли? Е, това ще узнаете от новата книжка на турския художник Феридун Орал.

„Етикет за всеки ден“ от Силке Шнайдер-Флег

Издава: Софтпрес

Дата на публикуване: 5 април 2017 г.

Преводач: Бистра Панова

За книгата: Новото допълнено издание на бестселъра за добри обноски „Етикет за всеки ден“ на Силке Шнайдер-Флег ще ви запознае с правилата на изисканото поведение в бизнеса, семейството и на обществени места, като премине от класическите традиции и стигне до съвременната онлайн комуникация. С помощта на тази книга ще сте уверени и успешни навсякъде и във всяка компания.

„Лъвицата Елза“ от Джой Адамсън

Издава: Вакон

Дата на публикуване: 6 април 2017 г.

Преводач: Весела Илиева

За книгата: И до днес необятните савани на Кения пазят спомена за една изключителна лъвица, доказала, че големите котки не са безразсъдни зверове, а индивиди, способни на дълбока любов и преданост. Това е удивителната истинска история на Елза – първото диво животно, което прекосява привидно непреодолимата бездна между човешкия и животинския свят…

Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.