fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 9 септември 2017 г.

5 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Тормоз в училище. Насилникът, жертвата и наблюдателят“ от Барбара Колоросо

Издава: Софтпрес

Дата на публикуване: 8 септември 2017 г.

Преводач: Весела Ангелова

Художник на корицата: Радослав Донев

За книгата: В „Toрмоз в училище. Насилникът, жертвата и наблюдателят” един от най-уважаваните консултанти в света дава на родителите, на учителите – и най-вече на децата – инструментите, необходими за прекъсване на порочния кръг. Стъпвайки върху няколко десетилетия опит в работата с проблемни младежи и широка практика в овладяването на конфликти, Барбара Колоросо предлага практичен наръчник за справяне с всеки етап от тормоза в училище – от разпознаване на причините до овладяване на последствията.

„Тогава той ме целуна“ от Лора Трентъм

Издава: Хермес

Дата на публикуване: 7 септември 2017 г.

За книгата: Втора книга от романтичната серия „Котънблум“ след „Целуни ме така“. Наш и Тали израстват заедно край реката в малкото градче Котънблум – ловят жаби и похапват портокали. Внезапно животът им се променя. На 10 години и двамата губят родителите си. Сега пътищата им се срещат отново в Котънблум. В град, разделен от стари дрязги и съперничество, могат ли двамата да превърнат дългогодишните си мечти в реалност?

 

„Животът на Лота 1: Зайчета, зайчета” от Алис Пантермюлер и Даниела Кол

Издава: Сиела

Дата на публикуване: 8 септември 2017 г.

Преводач: Виолета Вичева

Адаптация на корицата: Фиделия Косева

За книгата: Всъщност Лота си е съвсем нормално момиче. Но пък ѝ се случват толкова шеметни приключения! Поредицата „Животът на Лота” е продала над 1 милион книги само в Германия, а всяка следваща история за приключенията на малката палавница се изкачва още с излизането си начело в класациите.

„Животът ми като Тиквичка“ от Жил Парис

Издава: Колибри

Дата на публикуване: 8 септември 2017 г.

Превод: Албена Шарбанова

Художник на корицата: Стефан Касъров

За книгата: Талантливият френски автор и журналист Жил Парис се крие зад създаването на „Животът ми като Тиквичка“, който още с излизането си става световен феномен. Животът на Икар, с прякор Тиквичка, се преобръща, когато по случайност застрелва майка си и бива изпратен в приемен дом. Там деветгодишното момче започва да вижда света по друг начин, сприятелява се с други деца и даже се влюбва за първи път…

„Марозия. Повелителката на папи“ от Ерик Валц

Издава: Емас

Дата на публикуване: 7 септември 2017 г.

Превод: Борис Парашкевов

Художник на корицата: Борис Драголов

За книгата: Днес името Марозия е известно на малцина. Нито императрица, нито принцеса, тя остава настрана от вниманието на официалните хроникьори и историята я забравя. Но средновековните историци наричат нейния век saeculum obscurum – „тъмният век“, а модерните – „епохата на порнокрацията“. В основата на тези мрачни понятия стои една жена – Марозия.

„Димитър Димов: Тютюн” от Ангел Малинов

Издава: Труд

Дата на публикуване: 4 септември 2017 г.

За книгата: Поредицата „Ключът към класиката „Cliffs
Notes“ на издателство „Труд” включва разработки на български и световни класически произведения, направени по следния модел: кратък и ясен преразказ на творбите и насочващ анализ. Изданието „Димитър Димов: Тютюн” е подготвено от Ангел Малинов и е сред най-търсените от поредицата.

„Смелото коте Мили“ от Холи Уеб

Издава: Фют

Дата на публикуване: 4 септември 2017 г.

За книгата: Тина не може да си намери място от радост, когато най-после родителите й разрешават да си вземе коте. И то не какво да е, а прекрасната бенгалка Мили. Един ден Тина научава от съседката си, че в квартала вилнеят крадци на породисти котки, и когато палавата Мили изчезва, Тина е убедена, че котето е откраднато. Къде ли може да са го скрили бандитите? А дали вече не са го продали на някого? „Смелото коте Мили“ е подходяща за деца между 8 и 12 години.

„Кради като артист“ от Остин Клиън

Издава: AMG Publishing

Дата на публикуване: 10 септември 2017 г.

Преводач: Бистра Георгиева

За книгата: „Кради като артист“ представя десет принципа за трансформация, които да помогнат на читателите да започнат да водят по-творчески начин на живот. Вдъхновяваща и позитивна, тази книга е изпълнена със забавни илюстрации, примери от света на изкуството, полезни съвети от личния опит на автора и цитати от големи имена като Гьоте, Марк Твен, Гюстав Флобер, Дейвид Бауи и много други.

„То“ от Стивън Кинг

Издава: Бард

Дата на публикуване: 4 септември 2017 г.

Преводач: Любомир Николов

За книгата: Те бяха седмина, все още деца, когато за първи път се сблъскаха с ужаса. Сега са пораснали мъже и жени, впуснали се по широкия свят в търсене на успех и щастие. Ала никой от тях не може да устои на силата, която ги тегли обратно в Дери, Мейн, където ще се изправят пред ужас без край и едно зло без име. Кое е то? Прочетете ТО и ще разберете… ако ви стиска!

Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.