fb
@-книгиНовиниНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 9 юни 2024

4 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим за вас. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Магията на морското стъкло“ от Джени Хейл

Издава: “Хермес”
Дата на публикуване:
4 юни 2024 г.
Превод: Ивелина Балтова
Редакция: Деметра Димитрова
Художествено оформление на корицата: Мариана Станкова                                                                                                                                                                                                                                  За книгата: Лорън все още не може да преодолее загубата на годеника си, който загива при автомобилна катастрофа преди година. Тя продава своята част от сватбена агенция „Захар и дантела“ на съдружничката си и заминава за Аутър Банкс. Още в деня на пристигането си Лорън се запознава с привлекателния рибар Броуди. Двамата се сближават, но той не желае да се обвързва сериозно. Нито пък Лорън – единственото, което тя иска, е да се наслаждава необезпокоявано на спокойствието, уединението и красотата на това райско кътче. Но когато нейната нова приятелка Стефани я моли да се заеме с планирането на сватбата ѝ, Лорън не може да ѝ откаже. Макар подготовката на най-големия празник на любовта да ѝ напомня, че е изгубила всичко, за което някога е мечтала.

„Дързост“ от Йордан Камджалов

Издава: „СофтПрес“
Дата на публикуване: 4 юни 2024 г.
Дизайн на корица: Радослав Донев

За книгата: „Дързост“ е книга, приютила мигове извънредност във фотографии и текст от световноизвестния диригент Йордан Камджалов. Той е и носител на множество международни отличия. Дирижира в десетки държави на три континента. Съосновател е на фондация „Йордан Камджалов“ и създател на редица културно-просветни инструменти, посветени на възпитанието и социалното здраве на човека и обществото.

„Унгарски танци на Тенерифе“ от Весо Портарски

Издава: „Ентусиаст“
Дата на публикуване: 5 юни 2024 г.
Редактор: Йорданка Фурнаджиева
Дизайн на корицата: Яна Аргиропулос

За книгата: Сборникът с разкази „Унгарски танци на Тенерифе“ доказва, че животът е твърде кратък, за да го вземаме прекалено на сериозно. С пиперлив хумор, безупречен сарказъм и копнеж по малките удоволствия Весо Портарски кани съвременния читател на стендъп комедийно шоу. Двайсет и пет разказа от личния дневник на автора се превръщат в безупречни скечове, представени през погледа на българин в чужбина, турист в курорти със съмнителни практики, йога инструктор или пък гост на „хайлайф“ събитие. Литературен спектакъл, който ще събуди хедониста у всеки читател и ще му напомни колко шарени могат да бъдат хората по света.

„Ефектът „Греъм“ от Ел Кенеди

Издава: „Сиела“
Дата на публикуване:
7 юни 2024 г. 
Отговорен редактор: Христо Блажев
Преводач: Цветана Гечева 
Редактор: Ганка Филиповска 
Коректор: Ния Харалампиева  
Художник на корица: Фиделия Косева

За книгата: В книжарниците вече ви очаква „Ефектът „Греъм“ – книга първа от новата поредица на Ел Кенеди – „Campus Diaries“, посветена на драматичната история на дъщерята на най-великия хокеист на света – Гарет Греъм, когото читателите помнят от „Сделката“. Единственият начин Джиджи Греъм и Люк Райдър да постигнат целите си е да работят заедно, независимо колко неприятно ще им бъде това. А между тях има само един проблем. Разтърсващата, неистова, подлудяваща тръпка, която и двамата не могат да пренебрегнат. Хокеят е вълнуваща игра, но тази между тях е много по-сладка…

„1: Искрата на вечния пламък“ от Пен Кол

Издава: „Издателство Егмонт“
Дата на публикуване: 8 юни 2024 г.
Преводач: Лили Илиева
Редакция: Радка Бояджиева
Коректор: Милена Александрова
Дизайн на корицата: Maria Spada

За книгата: Когато старите тайни се възпламенят, всичко ще изгори. В света на смъртните, управляван от жестоките Потомци – децата на боговете, Дием Белатор копнее да избяга от изолирания си, беден живот. Внезапното изчезване на майка ѝ и разкриването на опасна тайна, свързана с миналото ѝ, дават на Дием неочаквана възможност да проникне в света на Потомците – управляващия елит, и така да разплете мрежата от тайни, които майка ѝ е оставила след себе си. Принц Лутър – красивият наследник на умиращия крал, следи всеки неин ход, а Хенри – приятелят ѝ от детинство, се опитва да я привлече към каузата на бунтовниците, целящи да свалят от власт Потомците. Изправена на кръстопът, Дием трябва да научи бързо неписаните закони на любовта, властта и политиката, за да спаси не само семейството си, но и човечеството. Книга първа от САГА ЗА ПРОКЛЯТИЕТО НА СРОДНИЦИТЕ.

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на [email protected] поне няколко дни преди излизането ѝ на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.

Можете да поръчате тези книги от Ozone.bg, като някои от тях ще намерите с отстъпка.