fb
Ревюта

Първа среща с домашните животни

2 мин.
domashnite zhivotni

domashnite zhivotniЗащо? Какво? Как? са само част от въпросите, които децата задават всеки ден, а темите варират от космоса до домашните животни. Енциклопедията за най-малките “Защо? Какво? Как? Домашните животни” (изд. ФЮТ) е предназначена точно за такива малки любопитковци и техните родители и напълно отговаря на мотото на поредицата “Откривам света докато играя”.

Тони и Ема започват разходката си в специална ферма, в която децата могат да пипат и хранят животните, а малките читатели са приканени да ги придружат на тази обиколка. Текстовете на Ане Мьолер са кратки, разбираеми и дават основна информация за домашните животни, като къде живеят свинете и кокошките, по какво се различават магарето и понито, патицата и гъската.

Пъстрите илюстрации също са нейни, а естествените любопитство и наблюдателност на децата имат възможност да се проявят в търсенето на тайнствена гъска на всеки от разтворите. В края на енциклопедията децата получават и няколко съвета как да се държат в зоологическата градина, така че да не предивикват и дразнят животните.

“Защо? Какво? Как? Домашните животни” е чудесен помощник за родителите в общуването с децата и първоначалното им запознаване с домашните животни. Малките слушатели могат да се забавляват на само с интересната информация, но и с множеството повдигащи се капачета, които крият забавни сцени. За тяхно улеснение енциклопедията е на спирала, а твърдите картонени корици и страници й гарантират по-дълъг живот в ръчичките на малките изследователи. А можете и като мен да оставите по-голямото дете да чете на по-малкото и да се усмихвате на уникалните разговори между двамата, породени от книжката.

Още енциклопедии: “Изобретенията”, зелени енциклопедии, “Рекордите на животните”.