fb
БиблиотекитеНовини

Петък – Ден на читателя във Варна

1 мин.

Млади писатели и издатели гостуват в Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ – Варна в Деня на читателя – 24 март, съобщиха от културната институция.

„В петък, за посетителите на Основна сграда сме подготвили няколко незабравими срещи с млади варненски автори и издатели, които ще споделят повече за процесите на писане, търсене на илюстратор и издаване на детски книги“, допълниха от библиотеката.

Сред гостите ще бъдат два от най-популярните варненски клуба за литература, а всеки почитател на книгите ще може да научи как да се включи към редовните им читателски срещи.

Най-смелите читатели ще могат да проверят литературните си познания в специално подготвени викторини и да си тръгнат от библиотеката не само с книги, но и с награди.

Ето и цялата програма:

10:00-11:00 – Гостува читателски клуб „Орбита“

10:30-12:00 – Среща със Събина Георгиева, създател на издателство „Меченосец“ и автор на книгата „Опашати непознати“

13:30-15:00 – Среща с Терез Никол, автор на „Белите цветя“ и „Приключенията на котенцето Ричи“

14:00-15:30 – Гостува „Читателски клуб – Варна”

15:00-16:00 – Среща с Таня Петкова, създател на издателство „Ясна книга“, автор на книгите „Виждам те“ и „Истории от космоса“

„Заповядайте на 24 март 2023 г. от 8.30 до 19.00 часа в Основната сграда на библиотеката на адрес бул. „Сливница“ №34! Очакват ви много любопитни срещи, забавления, викторини и награди през целия ден“, допълниха организаторите.