fb
Днес на ПанаираНовини

Писатели гостуват на Панаира на книгата в последния ден на май [програма]

4 мин.
Снимка: Асоциация "Българска книга"

В последния ден на май, програмата на Пролетния панаир на книгата отново обещава незабравими срещи с писатели. Сред гостите под белите шатри ще бъдат Георги Господинов, Теодора Димова, Тони Николов, Едвин Сугарев, Ирен Петрова, Александър Арнаудов, Диана Петрова, Александър Секулов, Оля Николова.

Ето кога и къде можете да ги откриете:

31 юни (сряда):

16:00 – Сцена на Културната програма

Премиера на веселата и познавателна книга на известната писателка Диана Петрова „Жеко – 44 забавни кучешки истории“ с живото участие на героя куче. Книга за всички, които имат куче или обичат тези верни четириноги пазачи! 
Представя издателство „ЛЕТЕРА“

16:00 – Шатра № 36
Среща с автограф с Александър Секулов. Александър Секулов е автор на романите „Колекционер на любовни изречения“, „Малката светица и портокалите“, „Господ слиза в Атина“, „Островът“, „Скитникът и синовете“ и „Жена на вятъра“. Издал е поетичните книги „Карти и географии“, „Възхитително и леко“, „Море на живите“ и „Хроники и химни“. Драматург е на Драматичен театър – Пловдив, отличен с награда „Аскеер“ за пиесите „Няма ток за електрическия стол“ (2016), „Дебелянов и ангелите“ (2019) и „Народът на Вазов“ (2022). Носител на националните награди за поезия „Христо Фотев“, „Николай Кънчев“, „Перото“, „Иван Николов“.
Представя издателска къща „Хермес“

17:00 – Сцена на Културната програма
1. Представяне на новите книги на поета Едвин Сугарев – представя Георги Гаврилов;
2. „Поглед към Създанието“ – запознаване с нови книги на ИК „Знаци“, на поетите Ирен Петрова и Александър Арнаудов, на бразилския писател Жозе де Аленкар – представят Румяна Емануилиду, Георги Гаврилов, Иван Христов, Рада Ганкова, представител на Посолството на Бразилия в България.
Представя издателство „Знаци“

17:00 ч. – Шатра № 17
Среща с автограф с Теодора Димова и представяне на „Не ви познавам“ и „Молитва за Украйна“
Представя издателство „Сиела“

17:00 ч. – Шатра № 54
Новият роман на Том Егеланд „Сокола“ – среща с преводачката Кристина Златкова. Книга за болезнените последствия от наглед невинните действия, за възмездието, за нестихващата болка, преходността и смъртта, за безусловната чиста любов.
Вероятно вече сте чели книга на Том Егеланд и знаете: това не е поредният трилър, а нещо много повече…
Представя издателство „Персей“

18:00 – Сцена на Културната програма
Представяне на книгата на унгарския писател Роберт Хас „Тринайсетте дни на полицейския детектив Марцел Фабиан“ с участието на преводачката Светла Кьосева.
Писателят Роберт Хас е роден във Войводина, автор е на над 10 книги с проза, носител на престижни унгарски литературни награди. Романът ни представя Войводина на прага на ХХ век с нейното пъстро многонационално население в няколко дни от живота на детектива Марцел Фабиан.  Книгата е издадена през 2022 г. от издателство „Ерго“.
Представя Институт Лист – Унгарски културен институт София

18:00 – Шатра № 36
Среща с автограф с Тони Николов. Тони Николов е философ и журналист. Главен редактор на Портал Култура и на списание „Култура“. Автор на книгите „Пропуканата България“ (2015), „Българската дилема“ (2017), „Има такава държава“ (2023) и др.
Представя издателска къща „Хермес“

18:00 – Книжен център „Гринуич“
Премиера на „Корабът на сирените“ от Александър Секулов
За няколко дни корабът на сирените излиза от морските карти, спира в центъра на света под развеселения поглед на Бог. „Корабът на сирените“ ни повежда на щуро и твърде забавно пътешествие из гръцкото море, където всякакви небивалици са вероятни.
Представя издателска къща „Хермес“

18:00 – София Прес
Премиера на историческия роман „Светослав Тертер“ на Бойко Беленски. Роман за незаслужено пренебрегвания български владетел цар Теодор Светослав Тертер, съумял да съхрани страната ни по време на татаромонголските нашествия и домогванията на Византия за влияние върху търновския престол; който се справя с разединената ни аристокрация, укрепва държавата и възстановява загубените територии.
Представя издателство „Атеа“

18:00 – Шатра № 57
Поетите Едвин Сугарев, Ирен Петрова и Александър Арнаудов ще дават автографи.
Представя издателство „Знаци“

18:00 – Шатра № 32
Среща с автограф с Георги Господинов
Представя издателство „Жанет 45“

19:00 – Шатра № 43
Коктейл на щанда на издателство „Шамбала“

19:00 – Сцена на Културната програма
Среща с автограф с Олга Николова и новата ѝ книга „Тайните на писането“.
Представя издателство „Просвета“

Ако не сте в София по време на Панаира, можете да намерите тези и още много заглавия с отстъпки в Ozone.bg.

Прочетете още:

Препоръките на екипа на “Аз чета” за Пролетния панаир на книгата 2023

Какво ще си купи екипът на „Аз чета“ от Пролетния панаир на книгата 2023